Unghii, onicofagie

Lista articolelor despre unghii si onicofagie pe AflaCum.ro

Articole despre unghii si onicofagie

Citeste cele mai noi articole despre unghii si onicofagie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre unghii si onicofagie, pe AflaCum.ro!

Onicofagia reprezinta prostul obicei al roaderii unghiilor. Este un tic nervos care se poate instala atat in perioada copilariei, dar si la maturitate. Din pacate, foarte multe dintre persoanele care deprind acest obicei nociv, cu greu isi mai pot reveni. Solutii exista, insa e nevoie de vointa, inainte de toate.

Onicofagia face parte din categoria ticurilor nervoase automutilante, alaturi de rasucirea si ruperea firelor de par (tricotilomania), scarpinarea si lezarea pielii (dermatilomania).

Cauze

Roaderea unghiilor(onicofagia) incepe, de obicei, in copilarie. Cei mai multi scapa de acest tic in perioada adolescentei. Pentru unii, insa, gestul se permanentizeaza si devine aproape imposibil de eliminat.

Roaderea unghiilor devine o tulburare comportamentala, in cazul in care se se prelungeste la maturitate, iar persoanele afectate marturisesc ca, desi uneori ajung sa-si roada unghiile pana la sange, nu pot scapa de acest tic nervos. Iata ce poate dezvalui acest comportament repetitiv inestetic si chiar dureros. Nu e vorba doar despre stres:

1. Esti perfectionist/a. Majoritatea celor care isi rod unghiile sunt persoane suprasolicitate, potrivit unui studiu. Cercetatorii au chestionat un grup de oameni. Jumatate dintre subiecti aveau obiceiul de a-si roade unghiile, iar cealalta jumatate nu. Cei din prima categorie, care sufereau de onicofagie, s-au dovedit a fi personalitati de tip A, cu tendinte catre suprasolicitare, munca in exces, extenuare.

Petele albe de sub unghii(leuconichie) apar parca din nimic. Exista, insa, intotdeauna o cauza. Sa fie ingrijirea precara? Sa fie lipsa de calciu? Pare o problema simpla, insa nu e chiar usor de identificat cauza.

Petele albe de sub unghii si posibilele cauze ale aparitiei acestora:

- posibile boli. Daca petele sunt intinse si insotite de ingrosarea unghiei, cel mai probabil este vorba despre o boala. Poate fi o micoza, cauzata de anumite ciuperci microscopice sau poate fi psoriazis(in cazuri mai rare).

Sanatatea este esentiala pentru orice persoana. Fara ea, evolutia umana este aproape imposibila. Sunt multe feluri in care iti poti testa sanatatea. De la clasica vizita la medic, pana la... verificarea unghiilor. Da, ai auzit bine? Unghiile pot spune o multime de lucruri despre starea organismului tau.

1. Unghii decolorate. O unghie sanatoasa inseamna o unghie de culoare rozalie. Orice alta culoare poate fi cauzata de aparitia unei afectiuni:

- cu dungi rosii - semnaleaza o posibila infectie a valvei cardiace.

Oamenii au unghii diferite. Unele pot fi lungi si late, mici si patratice, iar altele pot fi rotunde sau tringhiulare. Fascinant este faptul ca forma unghiei poate spune foarte multe despre caracterul si personalitatea pe care le detine un om.

Am aflat cum ii caracterizeaza specialistii pe oameni in functie de formele unghiilor. Iti spunem si tie. Unghii:

1. Late, lungi si dreptunghiulare. Vorbim despre oameni calmi, pragmatici, echilibrati, independenti si cu o gandire larga. Sunt de incredere si au un simt al responsabilitatii foarte dezvoltat. S-au nascut pentru a fi lideri.

Unghiile sunt parte din personalitatea oricarei femei. Lungi sau scurte, cu forme speciale ori nu, lacuite(date cu oja, sclipici) sau naturale, unghiile ne arata, in primul rand, cat de mult iubeste o persoana igiena. Te-ai gandit, insa, vreodata ca tocmai din dorinta de a le ingriji prea mult s-ar putea sa le faci mult rau?

Unul dintre procesele la care manichiurista iti supune unghiile nu e deloc sanatos. Ne referim la procesul de pilire. Acesta nu face decat sa agreseze unghia. In cazul persoanelor trecute de 30 ani, pilirea este si mai nepotrivita, deoarece unghia nu mai are aceeasi capacitate de regenerare.Asadar, nu credem ca doresti unghii subtiate si deteriorate!

De asemenea, unghiile persoanelor de varsta medie sau inaintata mai pot avea o particularitate: mici cute superficiale, care apar din cauza functionarii deficitare a radacinii unghiei. Aceasta, la randu-i, produce celule in exces in anumite zone.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Unghiile incarnate sunt dureroase si inestetice si uneori pot fi remediate doar prin interventii chirurgicale. Iata cum...
Problema unghiilor subtiri, exfoliate si care cresc foarte greu este extrem de frecventa. Iata 10 remedii pentru...
Multi oameni au prostul obicei de a-si roade unghiile, insa nu stiu ca acest lucru le poate...
Este minunat sa arati intotdeauna bine. Totusi, este important de retinut ca hormonii te pot face sa...
Unghiile sunt mai mult decat partile tari de la sfarsitul degetelor de la maini si picioare -...
Iata opt pasi pe care trebuie sa ii urmati daca doriti sa obtineti o pedichiura profesionala: ...