Ureche, insecte

Lista articolelor despre ureche si insecte pe AflaCum.ro

Articole despre ureche si insecte

Citeste cele mai noi articole despre ureche si insecte publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ureche si insecte, pe AflaCum.ro!

Copiilor le intra frecvent anumite lucruri in diferite parti ale corpului, urechea fiind unul dintre ele,insa nu este neaparat necesar sa mergeti la spital, pentru a le scoate.

Iata cum puteti scoate o insecta din urechea unui copil:

Examinati urechea copilului, pentru a localiza insecta si pentru a vedea daca aceasta e moarta sau vie.

Infectiile urechii afecteaza, in mare masura, copiii. Totusi, 20% dintre adulti sufera de astfel de boli(otita, otomicoza etc). Este absolut normal, pentru ca si cei mari pot fi afectati de bacterii si virusuri! De asemenea, persoanele cu sistem imunitar slab, indiferent de varsta, sunt predispuse la astfel de probleme.

In general, o ureche infectata ofera semnale clare de care oricine ar trebui sa tina cont. Iata care sunt cele mai comune simptome ale infectiilor de la nivelul urechii:

1. Mancarime. La inceput, vor fi mancarimi usoare resimttite in urechea interna. Pe masura ce infectia avanseaza, mancarimea poate deveni severa.

Vrei sa alungi insectele daunatoare din casa? Gandeste-te de doua ori inainte de a utiliza produse chimice. S-a descoperit, de curand, ca dietiltoluamidul(DEET), substanta folosita in majoritatea repelentilor de tantari paate provoca moartea celulelor creierului, in cazul expunerii prelungite! Asadar, trebuie sa alegi solutii cat mai putin nocive. Despre acestea in materialul urmator.

Cum sa scapi de insectele din casa. Metode fara substante chimice:

1. Spray-uri cu o concentratie mare de uleiuri esentiale. Aceste amestecuri nu sunt la fel de eficiente precum DEET sau icaridinul, insa actioneaza suficient de bine incat sa alunge tantarii si furnicile. Pentru o eficienta sporita, aplica spray-ul la fiecare doua ore. Concentratia trebuie sa fie intre 10% si 50%. Menta, lamaia si eucaliptul sunt folosite, adesea, in acest scop.

2. Un ghiveci cu rosii. Frunzele de tomate contin o substanta numita IBI 246, care actioneaza ca repelent pentru tantari si capuse. Substanta respectiva e chiar la fel de eficienta ca DEET, dar fara a afecta mediul inconjurator si sanatatea umana.

Multe insecte intra in casa omului, in cautare de hrana si adapost. Ele pot gasi aici un mediu potrivnic sau, dimpotriva, un loc ideal pentru a locui! Din pacate, acesti vizitatori pot cauza probleme destul de mari. Unii dintre ei se hranesc cu lemn, tesaturi si plante, altii pot provoca intoxicatii alimentare si infectii. Asadar, este important sa stii ce lucruri din locuinta ta atrag insectele. Apoi, trebuie doar sa iei masurile potrivite.

Ce obiecte din casa ta atrag insectele:

1. Carti vechi. Orice hartie veche poate atrage insecte. Ai depozite de carti vechi, stive de ziare, scrisori? Daca da, atunci trebuie sa stii ca unele insecte, cum ar fi pestisorul de argint, se hranesc cu celuloza. Asadar, ar fi bine sa nu mai lasi hartii vechi pe masa, rafturi sau chiar intr-un sertar. Daca vrei sa pastrezi acele carti/ scrisori vechi, pune-le intr-un recipient de plastic care poate fi etansat.

Cerumenul(ceara din urechi) are rol de protectie, curatand urechea si blocand patrunderea impuritatilor. O atentie sporita trebuie sa dai, insa, culorii si mirosului cerumenului. Acestea pot dezvalui anumite probleme de sanatate. Asadar, cand cureti urechile, fii atent si la aceste detalii!

 Daca cerumenul este:

- uscat. In organismul tau nu sunt suficiente grasimi bune(nesaturate). O alta explicatie ar fi o dermatita sau alte boli ale pielii;

Igiena interna a urechii este considerata normala in societatea moderna! Nu este necesara, insa! Altfel spus, nu scoate ceara din urechi pentru ca nu te ajuta la nimic! Din contra! Cerumenul(ceara) are rol de protectie, curatand urechea si blocand patrunderea impuritatilor. Pe de alta parte, e necesara o igiena a urechii  la nivel extern: eliminarea cerumenului din zonele vizibile si curatarea urechii externe.

Multi oameni inca mai cred ca dopurile de ceara se formeaza atunci cand nu ofera suficienta atentie igienei zonale. Gresit! Cerumenul se depoziteaza in exces, blocand partial sau total canalul auditiv, atunci cand  procesul de autocuratare a urechii nu mai functioneaza bine. De ce se intampla acest proces nedorit? Cauzele sunt urmatoarele:

- lucrul intr-un mediu cu mult praf;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tantarii sunt niste insecte nesuferite, care pot raspandi anumite boli mortale, precum malaria sau febra galbena. Iata...
Cand furnicile invadeaza mancarea animalelor de casa, acestea refuza sa o manance. Mai mult, prezenta insectelor in...
Gandacii sunt cei mai intalniti daunatori de locuinta, din intreaga lume, fiind atrasi in special de hrana...
Otita externa sau urechea inotatorului reprezinta inflamatia canalului urechii si este cauzata de alergii sau infectii, provocate...
Este foarte important sa ingrijiti corespunzator gaurile recente din urechi pentru cercei, deoarece in caz contrar, acestea...
Cititi prospectul pentru medicamentul A-Cerumen. Acesta protejeaza urechea de infectii, patrunderea de praf si corpi straini. Indicatii ...