Usturoi, mazare

Lista articolelor despre usturoi si mazare pe AflaCum.ro

Articole despre usturoi si mazare

Citeste cele mai noi articole despre usturoi si mazare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre usturoi si mazare, pe AflaCum.ro!

Astazi, iti prezentam o reteta usor de pus in practica, care iti va oferi un gust de neuitat. Ne referim la pasta de mazare, tartinabila, ideala ca aperitiv.

Ingrediente:

- 500 g de mazare;

Usturoiul se planteaza, in mod obisnuit, in perioada de toamna, pentru ca bulbii sa se dezvolte suficient pana in primavara pentru recoltare. Exista, insa, gospodari care planteaza usturoiul primavara. Despre aceasta metoda, in materialul de mai jos.

Cum sa cultivi usturoi. Plantarea de primavara. Perioada. Plantarea se face doar dupa ce inghetul a trecut(temeperatura solului sa aiba macar 5 grade Celsius).

Cum sa cultivi usturoi. Plantarea de primavara. Locul. Alege un teren bine luminat, ferit de curentii de aer si cu un sol usor argilos, avand o aciditate neutra. Rotirea culturilor este esentiala pentru a preveni bolile si daunatorii, evitand sa plantati usturoi in aceleasi locuri unde au crescut anterior rosii sau cartofi.

Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete si incanta papilele gustative alaturi de mancarea preferata. Astazi ne vom opri asupra mujdeiului de usturoi simplu, cel pe care il poate prepara oricine fara mari batai de cap.

Mujdei - reteta simpla. Ingrediente:

- 50 grame de usturoi;

Stim cu totii cat de sanatos este consumul de usturoi. Totusi, exista un mic secret care transforma aceasta minunata mirodenie intr-un aliat de nadejde pentru organism. Pentru a fi cat mai eficient, usturoiul trebuie consumat dimineata pe stomacul gol!

Beneficiile consumului de usturoi pe stomacul gol:

- echilibreaza tensiunea arteriala;

Daca ai mancat in ultima vreme la un restaurant de lux, este posibil sa fi vazut usturoi negru in meniu. Acest tip de usturoi nu este altceva decat usturoiul clasic, invechit si fermentat dupa o metoda simpla.

Pentru a deveni negru, usturoiul este tinut la cald timp de aproximativ 2 saptamani. Nu devine, astfel, doar negru, ci si lemnos si dulce.

Cum sa obtii usturoi negru. Ai nevoie de:

Supa de mazare este excelenta indiferent de sezon. Poate fi racoritoare si usoara vara, dar, la fel de bine, te poate incalzi in zilele geroase. Reteta de astazi e simpla si ofera un gust de neuitat. In 20 minute, vei avea pe masa o supa pe care o vor adora si cei mai mofturosi membri ai familiei/prieteni.

Supa de mazare: Ingrediente:

- o conserva de mazare verde;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai avut o recolta bogata de usturoi? Ne bucuram! Totusi, va trebui sa il depozitezi in conditii...
Mazarea dulce este inrudita cu mazarea obisnuita, ambele facand parte din specia Pisum sativum, familia Fabaceae. Aceasta...
Plantele de interior schimba imaginea cenusie si uneori deprimanta a oricarei case/oricarui birou, fiind de asemenea un...
Usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Cu toate acestea, multe persoane se feresc sa il...
Usturoiul este minunat in orice mancare! Nu se poate spune acelasi lucru si despre momentul in care...
Usturoiul este o planta excelenta pentru sanatate. Consumat regulat, combate celulele canceroase, detoxifica organismul si ajuta la...