Varza, parjoale

Lista articolelor despre varza si parjoale pe AflaCum.ro

Articole despre varza si parjoale

Citeste cele mai noi articole despre varza si parjoale publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre varza si parjoale, pe AflaCum.ro!

Renumite parjoale moldovenesti se prepara si cu varza, nu doar cu carne.

Iata o varianta de parjoale cu varza.

Ingrediente:

Parjoalele sunt chiftele mari, aparte, pe care orice gospodina/gospodar le poate face. Trebuie doar putina pricepere si ingredientele potrivite. Azi, iti prezentam o reteta de parjoale care au la baza un amestec de carne de vita si slanina de porc. Va iesi o minunatie culinara.

Parjoale. Ingrediente:

- 500 grame de carne de vita/ de carne tocata;

Varza se consuma peste iarna, in general, in varianta murata. Daca o preferi in stare naturala, trebuie sa stii ca exista posibilitatea de pastrare peste iarna. Despre una dintre cele mai simple metode de pastrare a verzii pana primavara, in materialul de mai jos.

Cum sa pastrezi varza pana la primavara. Ai nevoie de:

- varza;

Varza nu e ferita de daunatori, desi pare o planta leguminoasa rezistenta la mediul extern. Musca verzei, molia verzei, afidele, fluturele alb al verzei pot provoca destule daune in cultura de varza. Evita folosirea substantelor toxice pentru eliminarea daunatorilor! Ii poti determina pe acestia sa ocoleasca varza doar oferindu-le un miros insuportabil!

Uleiurile esentiale, cum ar fi cele de levantica, menta, pin, lamaie etc, vor actiona precum o deghizare pentru varza. Practic, daunatorii nu vor mai identifica mirosul placut al verzei, ci alte mirosuri neatragatoare sau chiar respingatoare. Stropirea plantelor este cea mai eficienta metoda de alungare a daunatorilor!

Ai nevoie de:

Chiftele sau parjoale! Credeati ca aceste minunatii se fac doar in locurile pitoresti din Romania? Nu. Ele se prepara , spre exemplu, in Franta. Despre reteta pusa in practica in Hexagon, in cele ce urmeaza. Inainte de a trece la treaba, va mai spunem doar atat: chiftelele frantuzesti se fac repede si ofera un gust de neuitat!

Chiftele/parjoale frantuzesti. Ingrediente:

- 600 grame de carne tocata;

Varza este o leguma preparata in zeci de retete peste tot in Romania si nu numai. Una dintre intrebuintarile sale? In conserve! Pentru astazi, ti-am pregatit o reteta speciala: rulouri de varza! Excelente pe tot parcursul iernii!

Rulouri de varza. Ingrediente:

- o varza alba;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa gatesti ceva rapid, gustos si satios? Iti prezentam reteta potrivita. Este vorba despre varza dulce...
O salata care are la baza varza si morcov n-ar trebui sa fie cine-stie-ce, ai fi tentat...
Varza se pune la murat, in mod traditional, incepand cu Sfantul Dumitru(26 octombrie). Pentru a obtine o...
Frunzele de varza sunt folosite, in mod conventional, in alimentatie. Din ele poti face o varza calita...
Conservele de legume asortate pentru iarna ocupa mai putin spatiu decat cele conservate in borcane separate. Daca...
O reteta simpla cu varza de Bruxelles se prepara cu unt la foc iute. Ingrediente: - 1...