Vita, creier pane

Lista articolelor despre vita si creier pane pe AflaCum.ro

Articole despre vita si creier pane

Citeste cele mai noi articole despre vita si creier pane publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vita si creier pane, pe AflaCum.ro!

Creierul se poate praji si consuma ca atare sau se prepara un aluat in care este imbracat. Creierul de vita se prajeste crud sau se fierbe mai intai ca sa ramana curat.

Ingrediente:

- 1 creier de vaca,
- 125 g faina,
- 1 ceasca de lapte,
- 1 lingurita de ulei,
- 1 ou,
- 2 linguri de untura,
- sare.

Mod de preparare:

Inainte de a fi curatat, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa tot sangele si cheagurile.

Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de faina ca picioarele sa ramane albe la fiert.

Ingrediente:

- 3 - 4 picioare de vitel (circa 1,5 kg),
- 2 litri apa,
- o lingura de otet,
- o foaie de dafin,
- un patrunjel,
- sare.

Mod de preparare:

Folosite adeseori la rularea sarmalelor, frunzele de vita de vie pot fi conservate si intrebuintate iarna sau in alt anotimp in loc de varza.

Ingrediente:

- frunze de viata de vie

O mancare savuroasa pe baza de carne este rasolul de vita cu sos de vin si garnitura de legume.

Ingrediente:

- 1,20 kg carne,
- zarzavat de supa,
- 4 linguri apa,
- 100 g slanina,
- o ceapa mica,
- un pahar de vin alb,
- 2 linguri de bulion de rosii,
- o frunza de dafin,
- sare, piper,
- un varf de lingurita de faina.

Mod de preparare:

Pentru friganelele din creier, clasica paine este inlocuita cu o bucata creier de vita.

Creierul se prajeste in ulei incins impreuna cu un sos mai consistent format din oua, faina si cascaval ras timp de cateva minute

Ingrediente:

O reteta cu tenta ungureasca este papricasul de vitel care se obtine din carne de manzat, legume si galuste.

Ingrediente:

- 1 kg carne,
- 3 cepe mijlocii,
- 2 ardei grasi,
- 1 lingurita de faina,
- 1 lingurita boia de ardei,
- 1/2 lingura de bulion,
- 2 linguri de untura,
- sare.

Pentru galuste:

- 1 lingura de unt sau untura,
- 1 ou,
- 2 linguri de faina,
- 1 lingura de apa,
- sare.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dintre toate preparatele culinare pe care le consumam la un pranz obisnuit sau la cina, creierul contine...