Educatie

Educatia incepe din copilaria timpurie si este un proces care continua pana la stadiul de adult. Afla ce trebuie sa faci pentru a avea parte de o educatie desavarsita, chiar daca nu iti permiti sa urmezi cursurile unei universitati de prestigiu!

Diferitele desene pe care le mazgalim inconstient in timp ce vorbim cu cineva la telefon sau in timpul unei intalniri pot dezvalui multe despre personalitatile noastre si despre motivele din spatele actiunilor noastre. Cand mazgalim, stiloul/pixul/creionul este ghidat de subconstientul nostru, care preia controlul asupra comportamentului nostru.

Moda se schimba pe zi ce trece, in cam toate zonele de activitate! In unele situatii, e nevoie de ani pentru ca lucrurile sa se schimbe putin. Ne dam, totusi, seama ca exista deosebiri, atunci cand intalnim persoane mai tinere sau mai in varsta. Contrastul/conflictul dintre generatii a existat intotdeauna si va exista cat vom fi pe Terra! In fond, omul evolueaza, chiar daca simtim, uneori, ca evolutia e, mai degraba, involutiva!

Organismul uman nu conteneste sa ne surprinda. El e capabil de actiuni pe care nu le credeam vreodata posibile, de la embrionul care are darul de a-si vindece mama, pana la capacitatea uriasa de stocare a creierului, echivalentul a circa 3 milioane de ore fara oprire de transmisie in regim YouTube!

Nasul contribuie la aspectul unui om. Poate el , insa, avea vreo legatura cu personalitatea? Nu exista studii concrete care sa ateste asa ceva, insa conform stereotipurilor sociologice putem crea o conexiune intre nas si personalitatea umana. Ne distram, in fond. Asa ca nu lua prea in serios articolul de mai jos. Totusi, sa nu te mirea prea tare daca te vei regasi intr-una dintre situatii :)

Ghicitorile logice reprezinta o modalitate eficienta de a-ti dezvolta abilitatile de gandire si inteligenta. Aceste excercitii sunt precum o gimnastica pentru creier, utile pentru oricine. Iata cinci exemple de ghicitori la care veti cauta ceva timp raspunsurile. Asta, daca le veti gasi. Daca nu, va ajutam cu raspunsurile la final :) Bafta!

Viata ta se poate transforma intr-o inchisoare, daca parintii iti spun constant ca nu esti suficient de bun/a. Acest comportament afecteaza serios viata de adult, lasandu-te fara incredere in sine, fara opinii si fara o voce critica. Vindecarea nu e simpla, dar urmand anumite etape, vei parcurge calatoria de care ai nevoie pentru a deveni un om sanatos, cu un sistem de valori puternic si care poate atinge linistea sufleteasca.

Orice om merge, macar din cand in cand, la restaurant, acolo unde trebuie sa isi etaleze bunele maniere. Exista reguli de conduita foarte cunoscute, precum sa nu tii coatele pe masa, sa tii cutitul in mana dreapta sau sa nu vorbesti cu gura plina. Exista, de asemenea, norme comportamentale mai putin discutate, dar care, aplicate gresit, iti pot afecta reputatia. Azi vom vorbi despre acele reguli de conduita la masa care se cer in cazul reprezentantelor sexului frumos; altele decat cele cvasicunoscute.

Cand vine vorba de urgente, este esential sa fii pregatit/a pentru tot ceea ce iti iese in cale. In scoala se predau astfel de lectii, insa acestea nu acopera in totalitate situatiile extreme. In acest articol, iti vom prezenta 12 situatii de urgenta atipice, poate chiar unice, si sfaturile pentru supravietuire aferente.

Psihologia este foarte importanta in relatiile interumane. Gesturile, mimica, tonul vocii sunt doar cateva dintre elementele care pot dezvalui cum se simte persoana din fata ta. Azi, iti vom oferi cateva sfaturi psihologice care functioneaza la nivel subconstient. Ele te vor ajuta sa castigi increderea altei persoane, sa obtii aprobarea cuiva sau sa te relaxezi atunci cand nivelul de stres este mare.

Complexitatea lumii in care traim este evidenta. Oamenii de stiinta studiaza si iar studiaza, gasind mereu elemente care schimba perspectiva. Corpul uman nu reprezinta o exceptie. E fascinant si ne surprinde aproape de fiecare data. Iata o lista scurta de fenomene pe care putina lume le stie despre organismul omului.

Un obicei se formeaza in timp. Unele studii arata ca o actiune devine automatism dupa 21-23 zile; altele releva faptul ca s-ar intampla asta dupa mai bine de 2 luni. Oricat ar dura pana la instalare, obiceiul devine greu de stavilit. Asa ajungem, de exemplu, sa ragaim prea zgomotos in public sau sa ne trezim cu degetul in nas printre oameni...

Cei mai multi oameni folosesc, in actiunile de zi cu zi, o mana dominanta. Statisticile arata ca mana dreapta este preponderent dominanta. Altfel spus, cei mai multi dintre noi ne nastem dreptaci. Pentru a fi si mai exacti, trebuie sa va spunem ca orice bebelus se naste ambidextru!

Nu de putine ori am auzit ca femeia este diferita de barbat. E adevarat, desi cele doua entitati pot fi in proportie de 99,7% similare! Restul de procente creeaza deosebiri despre care, cel mai probabil, ai putea spune ca le stii de-o viata. Nu este, insa, atat de simplu! Azi vom evidentia cateva diferente despre care credem ca nu ai auzit!

Pornografia este un fenomen larg raspandit in societatea omului modern. Ea afecteaza, in general, adolescentii. Vizionarea filmelor pentru adulti nu este o problema in sine. Cantitatea si durata fac, insa, diferenta. Asadar, nu e periculos sa urmaresti din cand in cand o astfel de productie. Pericolul apare cand o faci sistematic si compulsiv. Din fericire, aceasta dependenta, ca oricare alta, poate fi combatuta si chiar invinsa.

Nu esti tu fara o ceasca de cafea? Combati de multe ori oboseala cu bauturi energizante? Vrei sa scapi de aceste dependente si nu stii ce sa faci? Daca raspunsurile la aceste intrebari sunt pozitive, atunci articolul acesta e pentru tine! Exista trucuri de trezire care nu includ cofeina!

Omul cat traieste invata. O zicala potrivita in orice domeniu, chiar si zona cunoasterii de sine. Pentru ca da, avem tentatia sa credem ca ne cunoastem, de exemplu, propriul organism, insa e posibil sa ratam multe despre acesta pe parcursul vietii. Iata o lista de lucruri mai putin cunoscute despre corpul omului! Credem ca unele te vor lua prin surprindere.

Exista unele lucruri pe care le facem aproape in fiecare zi fara sa ne gandim de doua ori inainte: procedam sau nu corect? Obisnuinta e mare, vorba aia! De exemplu, folosim toaleta intr-un anumit mod sau asezam produsele in frigider asa cum ne place. Trebuie sa stii, insa, ca multe dintre rutine sunt gresite!

Femeile sunt mai predispuse decat barbatii sa raporteze simptome fizice, cum ar fi dureri de cap si stomac deranjat, din cauza stresului. Cel putin asta indica oamenii de stiinta. De asemenea, reprezentantele sexului frumos se vaita mai des decat barbatii cu privire la nivelul de stres la care sunt supuse. Sa vedem, insa, de ce au nevoie ambele sexe pentru a putea face fata stresului.

Prezervativul pentru femei(intern, feminin), la fel ca prezervativul clasic, are rolul de a preveni sarcina in timpul actului sexual, scazand, in acelasi timp, riscul de transmitere a bolilor sexuale. Daca este utilizat corect, prezervativul pentru femei are o eficienta sporita: doar 5 femei din 100 raman gravide, dupa utilizarea sistematica a acestei metode contraceptive!

Ai calcat intr-o guma de mestecat, cand ti-era lumea mai draga?! Stai linistit/a! Ni s-a intamplat tuturor! Nu o experienta prea placuta. Din contra, mai ales daca pantofii tai sunt noi! Din fericire, exista cateva trucuri simple pentru indepartarea pacatoasei gume de pe talpa!