Cum sa folosesti corect masina de cusut. Tine cont de aceste trucuri

Cum sa folosesti corect masina de cusut. Tine cont de aceste trucuri

Masina de cusut este esentiala in cusatorie, indiferent daca actionezi intr-un mediu profesionist sau acasa, de placere. Manipularea corecta a acestei masinarii folosite inca din secolul al XVIII-lea face diferenta dintre reusita unei cusaturi si un esec nedorit. Oricum, problemele pot aparea cand ti-e lumea mai draga. Cand vrei sa cosi, spre exemplu, un pantalon/haina si iti dai seama ca masina a cam luat-o razna si nu se comporta asa cum trebuie.

7 trucuri(secrete tehnice) pentru o utilizare corecta a masinii de cusut:

- materialul trece cu dificultate prin masina? Solutia, in aceasta situatie, e simpla. Regleaza dintii transportori, deoarece nu sunt destul de proeminenti. Regleaza excentricul si infileteaza cum trebuie surubul.

- reglarea piciorusului de cusut. Uneori, acest piciorus este montat incorect. Il poti regla cu usurinta, Desfa panoul lateral. Desurubeaza un pic surubul de pe tija suportului piciorusului(cat sa il slabesti). Acum, poti rasuci piciorusul dupa cum doresti. Aseaza-l in mod corect si infileteaza corespunzator surubul.

- masina nu intinde in mod corect ata superioara. Ina cest, cazi,s caote panoul lateral. Desfa doua suruburi. Dupa ce ai scos regulatorul(mecanismul de tensionare) atei, slabeste intinderea acesteia pana la nivelul 0 si verifica daca nu cumva exista impuritati. Daca da, curata bine si tensiunea ar trebui sa fie cea corecta. Daca tot nu e cazul, mareste tensiunea pe arc. Apasa pe placa, insurubeaza si elibereaza placa. Tensiunea pe arc va fi marita.

- de ce vibreaza masina in timp ce o folosesti? Cei mai multi producatori monteaza picioruse decorative pe partea posterioara a masinii de cusut. Sub ele, sunt suruburile, care te ajuta sa reglezi masina. Infileteaza mai tare suruburile si monteaza piciorusele la loc.

- coaserea tricotajelor fara ace speciale. Cu un ac obisnuit, tesaturile elastice raman cu multe goluri. Problema poate fi, insa, evitata, daca lasi acul la 2 milimetri!

- la ce ajuta orificiul de pe suportul piciorusului? Acesta e destinat montarii elementelor, ce contribuie la reglarea pasului cusaturii si cusaturii propriu-zise.

- cum sa utilizezi in mod corect lira pentru introducerea atei pe acul masini de cusut. Ridica acul la maximum, apoi introdu carligul lirei in ac dinspre stanga spre dreapta!

Citeste si: Cum sa cosi o pereche de blugi pentru a-i face mai stramti

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Camasa din bumbac pe care abia ai cumparat-o e prea mare? Tricoul preferat, de asemenea? Nu te...
Versace este o casa de moda italiana ce, banuim, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Daca...
Pantofii bronz sunt folositi, adesea, la ocazii speciale, oferind o imagine aparte tinutei. Poti cumpara astfel de...