Cum sa alegi o geanta confortabila

Cum sa alegi o geanta confortabila

O geanta este frumoasa si utila, insa iti poate afecta postura si poate chiar deforma corpul! De aceea, este foarte important sa stii cum sa alegi o geanta care sa nu-ti puna sanatatea in pericol. Iata cateva sfaturi in acest sens.

Cum sa alegi o geanta confortabila:

1. Alege o geanta care sa stea fixa sau aproape de corp. Atunci cand alegi o astfel de geanta fixa sau care sa stea mai aproape de corp, greutatea acesteia va fi distribuita uniform si te vei simti mai confortabil. Poart-o in cruce, adica, daca ai cureaua pe umarul drept, geanta trebuie sa fie pe corp in partea stanga. Schimba pozitia din cand in cand.

2. Evita gentile de mana. Modelele pentru brat pot parea mai sic, dar nu sunt la fel de sanatoase. Cand mergi cu geanta pe brat, vor aparea, mai devreme sau mai tarziu, probleme in zona cotului, umarului, incheieturii si/sau gatului, deoarece corpul nu sta intr-o pozitie fireasca. Alege, in schimb, modele care pot fi sustinute de spate, umeri sau alte parti mai puternice ale corpului.

3. Fii atenta la greutatea gentii. Daca alegi o geanta prea grea, o sa iti obosesti corpul. Nu uita ca trebuie sa mai si pui chestii in acea geanta! Regula spune  ca geanta plina nu trebuie sa depaseasca 10% din greutatea corpului.

4. Evita gentile cu lant. Desi curelele-lant sunt articole mai la moda, nu reprezinta, totusi, cea mai sanatoasa alegere. Sunt grele si tind sa lase semne pe piele. Cauta curele scurte si moi, care nu te vor rani in niciun fel.

5. Probeaza geanta. Uneori, lucrurile nu sunt asa cum par. Probeaza geanta. Asa ii vei evalua greutatea, vei sesiza cum sta pe langa corp si nu in ultimul rand vei observa cum ti se potriveste.

6. Cauta modele mici. Alege modele mai mici, astfel incat sa nu supui organismul unui efort prea mare. O geanta mai mica e mai usoara si nici nu vei putea sa o incarci cu lucruri mai mult sau mai putin utile...

7. Alege modele bine construite. Daca geanta are o forma ferma, o baza pe masura si compartimente interioare, aceasta isi va distribui greutatea uniform, iar echilibrul tau se va mentine. Alege astfel de modele. Marimea e mai putin importanta, daca geanta e bine echilibrata.

8. Alege o geanta care se poarta pe partile mai puternice ale corpului. Cele mai bune alegeri sunt intotdeauna cele care pot fi purtate de o parte mai puternica a corpului tau. Rucsacurile si borsetele intra in aceasta categorie. O borseta cu centura care se prinde la mijloc e perfecta, chiar daca nu te ajuta sa faci parada modei. Coloana vertebrala in partea sa inferioara suporta mai bine greutatea deca gatul, spatele superior si antebratele.

9. Alege curele mari. Cureaua este importanta, cand alegi o geanta. Daca respectivul model are o curea prea ingusta, iti poti rani pielea si nici nu vei avea echilibrul dorit. De aceea, este mai bine pentru corpul tau daca alegi un model cu o curea mai lata.

Citeste si: Cum sa alegi GEANTA pentru o PETRECERE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Femeile si gentile au avut au avut mereu o legatura speciala. Orice doamna isi alege un astfel...
In geanta unei femei poti gasi aproape orice, de la pantofi de schimb, colanti, o carte, pana...
Gentile sunt mereu prietene de nadejde pentru reprezentantele sexului frumos. Si cum anul e aproape de final,...