10 alimente cancerigene care trebuie evitate

In prezent, majoritatea alimentelor sunt procesate, continand cantitati enorme de zahar, grasimi si carbohidrati si putand provoca cancer, daca sunt consumate in mod frecvent, lungi perioade de timp.

Iata 10 alimente cancerigene, care trebuie evitate:

1. Popcorn-ul la microunde are un ambalaj ce contine o substanta daunatoare, prezenta si in teflon, care poate cauza cancer la rinichi, la vezica urinara, la ficat, la pancreas si la testicule. De asemenea boabele de porumb pot proveni din loturi modificate genetic, fara ca acest lucru sa fie mentionat pe ambalaj, sporind riscul aparitiei cancerului, in cazul consumului pe termen lung.

2. Bauturile carbogazoase, consumate zilnic, pot creste riscul producerii unui atac de cord, datorita continutului ridicat calorii. Totodata acest tip de bauturi contin mult zahar, provocand rezistenta organismului la insulina si sunt principala cauza a maladiei refluxului gastro-esofagian, care face ca acidul gastric sa urce in gat, provocand arsuri grave la nivelul acestuia.

3. Rosiile din conserva sunt daunatoare datorita stratului interior al conservelor care este foarte si cancerigen.

4. Carnea procesata precum crenvustii, carnatii, baconul si salamurile contin cantitati enorme de sare si anumite substante daunatoare, ce pot provoca cancer.

5. Somonul de pescarie este nociv deoarece hrana acestuia contine chimicale, antibiotice, pesticide si alte substante canerigene.

6. Chipsurile de cartofi au un impact negativ asupra sanatatii organismului, deoarece contin cantitati mari de sare si multe grasimi si calorii, ce pot duce la hipertensiune, cresc nivelul colesterolului nociv si pot cauza cancer.

7. Faina alba procesata este foarte nociva pentru sanatate, deoarece in urma acestei prelucrari isi pierde caracteristicile benefice si poate cauza diabet si diferite tipuri de cancer.

8. Organismele modificate genetic (boabele de soia, graul sau porumbul) sunt alimente care au fost modificate si dezvoltate cu ajutorul chimicalelor, fiind cancerigene.  

9. Zaharurile rafinate afecteaza nivelul insulinei si hranesc celulele cancerigene. Acestea sunt prezente in prajituri, bauturi carbogazoase, sucuri naturale, sosuri si in alte alimente, pe care ar fi bine sa le evitati.

10. Indulcitorii artificiali reprezinta un substitut al zaharului, pentru persoanele cu diabet, insa nu sunt nici pe departe benefici pentru sanatate, acestia putand cauza cancer si alte probleme de sanatate.