10 alimente ce nu trebuie congelate niciodata

10 alimente ce nu trebuie congelate niciodata

Congelarea anumitor alimente este utila pentru pastrarea prospetimii lor timp indelungat. Exista, insa, alimente a caror congelare trebuie evitata.

Iata 10 astfel de alimente:

1. Pepenele verde nu trebuie congelat niciodata, deoarece isi pierde proprietatile nutritionale si continutul mare de antioxidanti benefici, pentru organism.

2. Rosiile sunt legume gingase, care isi pierd textura si gustul, daca sunt congelate.

3. Cartofii nu trebuie congelati niciodata, deoarece temperaturile scazute descompun amidonul din acestia, crescand continutul de zahar. Cartofii congelati, gatiti la temperaturi ridicate produc o chimicala, cauzatoare de cancer.  

4. Ceapa se inmoaie si devine cleioasa daca este congelata intreaga si acest lucru trebuie evitat. Cu toate acestea, ceapa maruntita poate fi pastrata intr-un recipient etans, la temperaturi nu foarte scazute, timp de cateva zile.

5. Mierea congelata sau topita isi pierde gustul si textura. In contact cu temperaturile scazute, aceasta poate incepe sa se cristalizeze. Astfel, mierea trebuie pastrata la temperatura camerei, intr-un borcan, cu inchidere etansa.

6. Uleiul de masline nu trebuie pastrat in congelator, deoarece temperaturile joase creaza un condens, iar acesta devine vascos, pierzandu-si proprietatile nutritionale si gustul placut.

7. Usturoiul inghetat se inmoaie si se deterioreaza, schimbandu-si consistenta si aroma. Asadar este indicat sa-l depozitati intr-un loc uscat si racoros, pentru a-i impiedica incoltirea.

8. Cafeaua boabe sau macinata nu trebuie niciodata congelata, deoarece absoarbe umezeala, lucru ce duce la  deteriorarea gustului si aromei.  

9. Painea nu trebuie pastrata in congelator, deoarece amidonul din aceasta se descompune in contact cu temperaturile scazute, lucru ce duce la uscarea si faramitarea rapida a painii.

10. Fructele cu sambure mare, cum ar fi caisele, piersicile, ciresele si prunele nu trebuie niciodata congelate, deoarece temperaturile scazute le afecteaza gustul si textura. 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista anumite mituri alimentare care, in loc sa ne protejeze, mai rau ne fac. Altfel spus, stim...
Ai cumparat o bucata de branza fara sa o gusti si acum ti se pare prea sarata?...
Revelionul vine intotdeauna cu multa mancare, distractie si voie buna! E perioada cand excesele alimentare si nu...