10 remedii naturiste benefice pentru sanatatea inimii

Inima este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman si functioneaza asemenea unei pompe musculare, ce distribuie sangele in intregul organism.

Bolile de inima sunt principala cauza a decesului, atat in randul femeilor, cat si a barbatilor si reprezinta probleme care afecteaza structura si buna functionare a inimii si a vaselor de sange.

Unele dintre cele mai comune boli cardiovasculare sunt cele care afecteaza arterele coronare, bolile cardiace ischemice, aritmia cardiaca, arteroscleroza, angina pectorala, hipertensiunea, bolile cardiace congenitale si boala arterei periferice.

Acestea pot fi cauzate de fumatul excesiv, un stil de viata sedentar, mostenirea genetica, hipertensiune, colesterol marit, diabet, obezitate si consumul excesiv de cofeina si alcool si pot prezenta urmatoarele simptome: tuse persistenta, discomfort la nivelul pieptului, anxietate, oboseala acuta, puls rapid sau neregulat si dificultati in respiratie.

Bolile de inima pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viata sanatos si activ. Exista de asemenea o serie de remedii naturiste benefice pentru sanatatea inimii.

Iata 10 dintre acestea:

1. Usturoiul este benefic pentru sanatatea inimii, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, antitrombotice si antitrombocitice, fiind eficient in tratarea colesterolului marit si a hipertensiunii. Consumati 1-2 catei de usturoi pe zi, ca atare sau luati suplimente alimentare pe baza de usturoi.

2. Turmericul contine curcumina, care prezinta proprietati atioxidante si antiinflamatorii puternice, promovand sanatatea inimii si reducand riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Folositi turmericul ca ingredient in mancare sau consumati-l zilnic dizolvat intr-un pahar cu lapte cald. Consultati un medic specialist pentru a afla doza corecta.

3. Paducelul este o planta medicinala benefica sanatatii inimii, care ajuta la dilatarea vaselor sanguine, scade tensiunea arteriala si mareste fluxul sanguin din inima, imbunatatind contractiile muschiului cardiac si prevenind aritmia. Specialistii recomanda administrarii unei cantitati de paducel de 160-1,800 mg pe zi, impartita in 2-3 doze. Cereti sfatul medicului inainte de a consuma aceasta planta, deoarece poate interactiona cu alte medicamente.

4. Hibiscusul reprezinta un remediu al medicinei traditionale pentru bolile de inima. Apa extrasa din florile de hibiscus tratateaza arteroscleroza, regland: glicemia, nivelul de lipide si tensiunea arteriala si imbunatatind sanatatea inimii. Este indicat sa consumati o cana de ceai de hibiscus de 2 ori pe zi.

5. Piperul Cayenne contine capsaicina, un antioxidant puternic, care dilateaza vasele sanguine, combate oxidarea si previne formarea cheagurilor de sange, ajutand la arderea caloriilor si la scaderea in greutate, reducand riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Adaugati o jumatate de lingurita de piper cayenne intr-o cana cu apa calda si consumati de cateva ori pe saptamana. Este important sa nu folositi acest condiment in exces si este indicat sa fie evitat de catre femeile insarcinate, de cele care alapteaza si de catre copii.

6. Ceaiul verde este extrem de benefic sanatatii inimii, datorita continului de flavonoide si antioxidanti, ce imbunatatesc sanatatea celulelor din interiorul inimii si a vaselor de sange, reducand colesterolul si nivelul trigliceridelor. Consumati 4-5 cani de ceai verde pe zi, de preferinta fara cofeina.

7. Scortisoara este un condiment foarte cunoscut, care previne bolile cardiace, deoarece regleaza grosimea sangelui, prevenind hipertesiunea, ce poate dauna arterelor si altor organe. Consumati o lingurita de praf de scortisoara zilnic, ca atare sau cu fulgi de ovaz, in ceai, smoothie-uri, supe si salate.

8. Ghimbirul subtiaza sangele si prezinta proprietati antiinflamatorii, ce ajuta la scaderea colesterolului nociv, relaxand vasele de sange si stimuland fluxul sanguin in intregul organism. Consumati ceai de ghimbir de 2-3 ori pe zi, folositi radacina la prepararea anumitor mancaruri si bauturi cu legume si fructe sau luati suplimente alimentare pe baza de ghimbir.

9. Schinduful are proprietati antioxidante si cardioprotectoare, fiind o planta care promoveaza sanatatea inimii, datorita numerosilor compusi, ce ajuta la reducerea colesterolului, trateaza arterele infundate, scad presiunea arteriala si previn atacurile de cord, stabilizand glicemia si prevenind obezitatea, 2 cauze principale ale bolilor cardiovasculare. Inmuiati o lingurita de schinduf in apa peste noapte, scurgeti apa a doua zi dimineata si consumati semintele inmuiate pe stomacul gol. Semintele pot fi folosite de asemenea la prepararea ceaiului, care este indicat sa fie consumat zilnic.

10. Coriandrul este benefic inimii, datorita proprietatilor antioxidante, ce impiedica agregarea trombocitelor si asigura un flux sanguin sanatos pentru inima. Consumati zilnic o cana de ceai din seminte de coriandru sau folositi frunzele proaspete sau semintele la gatit.