8 alimente care te vor ajuta sa dormi mai bine

8 alimente care te vor ajuta sa dormi mai bine

Alimentatia este importanta cand vine vorba despre somnul de peste noapte. Daca mananci mult si greu, s-ar putea sa nu dormi deloc bine. La polul opus, exista alimente care te pot ajuta sa adormi usor si chiar sa lupti cu insomniile!

8 alimente care te ajuta sa dormi mai bine:

1. Somon. Pestele gras, in special somonul, este bogat in acizi grasi omega 3 si vitamina D. Aceasta combinatie unica este foarte benefica in tratarea insomniei. Cei doi compusi ajuta la producerea de sertonina, care s-a dovedit ca favorizeaza somnul. Persoanele cu deficit de vitamina D sunt mai predispuse la probleme de somn, asa ca ar trebui sa consume sistematic somon, un peste bogat in vitamina D. Atentie, somonul salbatic are aceasta caracteristica. Cel de crescatorie, mai putin.

2. Migdale si nuci. Migdalele sunt bogate in melatonina. De asemenea, contin din plin magneziu si calciu, doua minerale care ajuta la relaxarea muschilor. Practic, magneziul reduce inflamatia care poate provoca anxietate si multa durere. Nucile au proprietati similare. In plus, contin triptofan, un aminoacid care induce somnul. De asemenea, nucile sunt bogate in acizi grasi, care cresc nivelul de serotonina, ajutandu-te sa ai un somn mai linistit.

3. Ceai de plante. Ceaiul de musetel, in special, contine doze mari de flavone si apigenina. Pe de o parte, flavonele reduc inflamatia, ceea ce induce un somn lipsit de stres. Pe de alta parte, apigenina este un antioxidant excelent care are capacitatea de a produce somnolenta. Floarea-pasiunii, la randul sau, este un remediu potrivit impotriva insomniei, anxietatii si durerii. Vorbim, practic, despre un medicament fara prescriptie medicala care, de multe ori, ajuta in reducerea activitatii creierului. O persoana hiperactiva ar putea avea probleme si pe timp de noapte, din cauza creierului prea activat. Si atunci, aceasta planta vine in ajutor!

4. Kiwi. Intr-un studiu care a avut loc in 2011, 24 participanti au fost hraniti cu cate doua fructe kiwi, cu o ora inainte de somn, timp de 4 saptamani. La finalul perioadei, toti participantii au observat ca drom mai bine, fara sa se trezeasca in timpul noptii! Oamenii de stiinta cred ca nivelul ridicat de serotonina al unui kiwi este principalul motiv pentru care acesta ajuta la imbunatatirea somnului!

5. Orezul alb. Datorita ratei sale glicemice ridicate, orezul poate oferi un somn de calitate. In cadrul unui studiu la care au participat 1 848 persoane, s-a ajuns la concluzia ca subiectii care au consumat mai mult orez au dormit mai mult. De asemenea, un alt studiu a relevat faptul ca mai multi copii cu varsta sub 2 ani au dormit mult mai bine dupa ce au consumat articole cu indice glicemic ridicat la cina. Acelasi studiu sugereaza ca orezul promoveaza productia de melatonina si triptofan.

6. Visine si suc de visine. Visinele sunt bogate in fibre, antioxidanti, vitamine si minerale. Datorita tuturor acestor proprietati, acestea pot combate insomnia. Reduc inflamatia, in timp ce cresc nivelurile de melatonina. Melatonina este produsa de corpul nostru in mod natural, dar pentru insomniacii nu e suficienta!

7. Tulsi(busuioc sfant). Busuoicul sfant mai este cunoscut si ca tulsi. A nu se confunda cu busuiocul clasic, acela folosit in bucatarie! Tulsi e un medicament anti-stres verificat, care ajuta impotriva insomniei. Busuiocul sfant reduce, practic, nivelul de cortizol(hormonul stresului) din organism.

8. Fulgi de ovaz. La fel ca multe dintre alimentele mentionate mai sus, ovazul contine si triptofan. In plus, e bogat in vitamina B3, care ajuta la producerea serotoninei. Aceasta vitamina este un scut minunat impotriva colesterolului si este, de asemenea, un excelent antioxidant. S-a constatat ca deficitul de vitamina B3 poate provoca anxietate, oboseala si pierderi de memorie. In multe situatii, oamenii au suferit de depresie din cauza acestei deficiente. Ovazul te ajuta astfel sa scapi de insomnie, prin productia de serotonina, dar lupta si impotriva depresiei!

Citeste si: Cum sa previi INSOMNIA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vitamina B este esentiala intr-o alimentatie sanatoasa, reprezentand un compus de 12 vitamine, cele mai comune fiind...
Cand intri intr-un magazin, dupa o lunga zi de lucru, ultimul lucru pe care il doresti este...
Magazinele alimentare se afla aproape la fiecare colt, in societatea moderna. Varietatea de produse de pe piata...