Propolisul si beneficiile sale miraculoase asupra sanatatii

Propolisul si beneficiile sale miraculoase asupra sanatatii

Printre cele mai recomandate suplimente alimentare de care organismul are nevoie in sezonul rece se numara propolisul.

Acest produs apicol contine o multime de nutrienti, cu beneficii miraculoase asupra sanatatii. Folosit inca din antichitate pentru tratarea diverselor afectiuni, propolisul are origini grecesti, iar din punct de vedere etimologic inseamna "inaintea cetatii", in sensul ca propolisul este un scut folosit de albine ca sa isi protejeze stupul.

Proprietati:
Propolisul contine o multime de substante nutritive cu rol terapeutic. Cele mai importante sunt acidul ferulicflavonoidele, aminoacizii, siliciul, magneziul, cuprul si substantele antibiotice.

Propolisul contine flavonoide. Acestea scad tensiunea arteriala, regleaza bila, ajuta organismul sa lupte cu microbii si cu infectiile virale.

Propolisul scade nivelul de colesterol rau din organism si previne depunearea grasimilor in peretii arterelor.

Acidul ferulic din propolis are actiune antibacteriana si ajuta la tratarea ranilor greu vindecabile.

Propolisul este un bun analgezic. Acest aliment medicament inlatura durerile, indiferent de cauza lor deoarece propolisul actioneaza asupra terminatiilor nervoase senzitive.

In concluzie, propolisul trateaza boli de diferite etiologii incepand de la afte bucale si raceli si pana la cancer. Prin urmare, propolisul este recomandat la orice varsta, fie ca este folosit in sezonul rece pentru a tine gripa la distanta, fie ca este folosit pentru intarirea sistemului imunitar.

In cele mai grave situatii, acest produs apicol poate fi folosit sub forma de tinctura pentru a impiedica dezvoltarea celulelor maligne.

Rezultate bune s-au obtinut cu propolis luat intern in tratarea cancerului la san, a melanomului malign, a metastazelor pulmonare si hepatice.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Terapia cu miere sau apiterapia este folosita din cele mai vechi timpuri datorita beneficiilor pe care le...
Citeste prospectul medicamentului Apilarnil prop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Ca...
Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc...