Top 10 plante care detoxifiaza rinichii

Top 10 plante care detoxifiaza rinichii

Rinichii indeplinesc functii foarte importante in organism, fiind responsabili cu eliminarea toxinelor din sange si cu producerea de hormoni importanti, care mentin sanatatea intregului organism.

Iata 10 plante care detoxifiaza rinichii:

1. Patrunjelul este un diuretic natural ( datorita continutului de misticina si apiol), care curata rinichii, prin eliminarea de bacterii si microbi, printr-un flux ridicat de urina. Femeile insarcinate nu trebuie sa consume o cantitate prea mare de patrunjel.

2. Radacina de papadie are, de asemenea rol diuretic, producand o cantitatea mare de urina si curatand astfel rinichii si ficatul. Mai mult, papadia elimina apa in exces din organism si calmeaza iritatiile de la nivelul sistemului urinar.

3. Nalba detine proprietati diuretice si incurajeaza un flux sporit de urina, care ajuta la curatarea toxinelor din organism, fiind benefica sanatatii rinichilor. Aceasta planta ajuta organismul in lupa impotriva infectiilor la nivelul rinichilor, a tractului urinar si a vezicii urinare. Evitati nalba daca sunteti insarcinate, daca alaptati sau daca aveti diabet.

4. Ghimbirul este o alta planta cu rol de curatare a rinichilor, ce ajuta la eliminarea toxinelor si a materiilor toxice din rinichi, imbunatatind, totodata, digestia si ajutand la detoxifierea ficatului.

5. Turmericul curata rinichii, detoxifiaza fiicatul si purifica sangele, avand proprietati antiinflamatorii si prevenind infectiile de la nivelul rinichilor.

6. Telina detine proprietati naturale dietetice, ajutand la eliminarea toxinelor din organism si la cresterea fluxului de urina. Mai mult, aceasta planta contine nutrienti esentiali, care stimuleaza rinichii, iar consumata in mod frecvent elimina riscul aparitiei pietrelor si infectiilor la rinichi.

7. Urzicile ajuta la detoxofierea rinichilor, datorita proprietatilor diuretice, prin cresterea producerii de urina, prin eliminarea resturilor metabolice si promovarea excretiei renale. Totodata urzicile inlatura bacteriile si reduc riscul aparitiei infectiilor la rinichi, insa sunt contraindicate persoanelor care sufera de diabet sau sunt hipertensive.

8. Coada calului este o planta medicinala cu proprietatii diuretice, care mareste cantitatea de urina, eliminand astfel toxinele si materiile daunatoare din organism. Coada calului detine proprietati antioxidante, benefice sistemului renal.

9. Strugurii ursului ajuta la curatarea rinichilor si lupta impotriva infectiilor la nivelul acestora. Datorita proprietatilor astringente, aceasta planta ajuta la emininarea toxinelor si bacteriilor din rinichi, mentinand echilibrul pH-ului din urina, pentru a nu deveni prea acida.

10. Matasea de porumb are rol diuretic si stimuleaza productia de urina, in vederea eliminarii toxinelor si a apei in exces din rinichi. Aceasta planta se poate folosi in tratarea infectiilor urinare si  pentru eliminarea pietrelor renale. Cereti sfatul medicului, inainte de a consuma acest remediu naturist, deoarece poate influenta efectul altor medicamente.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nimeni nu isi propune sa omoare o planta de apartament. Totusi, cele mai multe plante de acest...
Plantele de interior sau de apartament, asa cum le mai cunoastem, au nevoie de ingrijire, chiar daca...
Plantele au nevoie de ingrijire speciala, in functie de specie, de anotimp si de conditii. Exista, insa,...