Top 10 superalimente care curata arterele

 Top 10 superalimente care curata arterele

Arterele sunt vase de sange care transporta sangele incarcat cu oxigen de la inima la diferite tesuturi din corp.

Cea mai mare artera este aorta, ce prezinta o retea de artere mai mici, numite arteriole si capilare, ce se extind in tot corpul. Arterele sanatoase au peretii interiori fini si sangele poate curge usor prin ele.

Uneori, insa, pe peretii arterelor se pot acumula diferite substante, cum ar fi grasime, colesterol, calciu sau resturi celulare, infundand arterele si ingreunand circulatia sanguina. Arterele infundate pot provoca o serie de boli, precum infarctul miocardic sau accidentul cardiovascular. Asadar este foarte important sa evitati blocajele de la nivelul arterelor, adoptand un stil de viata sanatos si consumand alimente sanatoase.

Iata 10 superalimente care curata arterele:

1. Usturoiul consumat in mod regulat curata in mod natural arterele si impiedica intarirea aortei. Totodata acest aliment scade nivelul colesterolului si pastreaza inima sanatoasa. Este indicat sa consumati 1-4 catei de usturoi pe zi, ca atare sau in diferite feluri de mancare.   

2. Rodia este un fruct exotic, care curata arterele si stimuleaza productia de oxid nitric, ce mentine un flux sanguin adecvat si previne blocarea arterelor. Puteti consuma suc proaspat de rodie sau fructul ca atare in salate.

3. Somonul este un peste benefic pentru inima, ce are un rol cheie in prevenirea acumularii de reziduri pe peretii arterelor.

4. Turmericul este un condiment cu proprietati antiinflamatorii puternice, ce previne orice blocaj la nivelul arterelor. Puteti adauga tumeric in mancare sau intr-un pahar cu lapte cald, pe care sa il consumati zilnic.

5. Uleiul extravirgin de masline este foarte benefic, datorita continutului ridicat de antioxidanti si grasimi monosaturate, ce reduc acumularea de reziduri pe peretii arterelor. Folositi acest aliment la gatit sau ca dressing in salate.

6. Avocado reduce nivelul colesterolului din sange si elimina riscul infundarii arterelor. Consumati zilnic un avocado ca atare sau in diferite salate si preparate culinare.

7. Pepenele verde este un fruct benefic pentru artere, deoarece scade presiunea arteriala, largind vasele de sange si stimuland productia de oxid nitric. Consumati 300 de grame de pepene verde pe zi sau un pahar de suc proaspat pentru a evita blocarea arterelor si a avea o inima sanatoasa.

8. Migdalele consumate cu moderatie sunt benefice pentru sanatatea inimii, deoarece scad nivelul colesterolului din sange, cu pana la 15 %. Aceste nuci contin grasimi monosaturate ce reduc riscul aparitiei depunerilor pe peretii arterelor. Este indicat sa consumati 3-5 pumni de migdale pe saptamana.

9. O cana de broccoli pe zi impiedica infundarea arterelor, scade presiunea arteriala si nivelul colesterolului din sange, datorita continutului ridicat de fibre si de vitamina K.

10. Sparanghelul este o leguma verde foarte sanatoasa, care curata arterele, datorita continutului de antioxidanti, ce previn infundarea sau blocarea arterelor. Puteti consuma sparanghelul ca atare sau preparat termic, in diferite modalitati.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Traim intr-o lume destul de nesanatoasa, deoarece majoritatea oamenilor mananca multe alimente procesate si prajite, care contin...
Ficatul este un organ vital, responsabil cu digestia, metabolismul, imunitatea si stocarea de nutrienti necesari supravietuirii organismului. ...
Magazinele alimentare se afla aproape la fiecare colt, in societatea moderna. Varietatea de produse de pe piata...