Cum sa ameliorezi DIABETUL. Tine cont de aceste ALIMENTE!

Cum sa ameliorezi DIABETUL. Tine cont de aceste ALIMENTE!

Diabetul de tip 2 este foarte raspandit in lume, afectand 90%-95% dintre cele 18,2 milioane de diabetici. Spre deosebire de bolnavii ce sufera de diabet tip 1, cei cu tipul 2 produc insulina. Din pacate, insulina secretata de pancreasurile lor nu este suficienta sau corpul nu este capabil sa o accepte intr-un mod corespunzator. Acest lucru este cunoscut drept rezistenta la insulina.

Daca insulina nu face fata cerintelor corpului, glucoza nu poate patrunde in celule, iar functionarea acestora e deficitara.

Surplusul de glucoza din sange provoaca unele complicatii:

Deshidratarea. Acumularea de glucoza din sange poate determina un exces de urina(corpul incearca sa scoata zaharul din corp). Cand rinichii pierd glucoza prin urina, o mare cantitate de apa este de asemenea pierduta, cauzand deshidratarea.

Criza hiperglicemica diabetica. Cand o persoana cu tipul 2 de diabet e deshidratata sever si nu bea  suficiente lichide pentru a compensa pierderea acestora, poate dezvolta aceasta complicatie care ii pune viata in pericol.

Cu trecerea timpului, nivelurile inalte de glucoza din sange pot deteriora nervii si tesuturile mici de sange ale ochilor, rinichilor si ale inimii si pot predispune persoanele cu diabet la arteroscleroza(intarirea arterelor mari) care poate cauza infarct.

Cine se poate imbolnavi de diabet de tip 2? Din nefericire, oricine poate fi afectat de aceasta boala. Totusi, mai predispose sunt persoanele supraponderale, femeile care au avut diabet de sarcina, oamenii care au in familie membri ce sufera de diabet si cei care au sindromul metabolic(colesterol mare, trigliceride mari si tensiune ridicata). De asemenea, persoanele in varsta sunt predispuse la boala deoarece corpul este mai putin tolerant cu zaharurile.

Cauzele diabetului de tip 2. Diabetul de tip 2 este, de obicei, cauzat de mai multi factori. Boala poate exista in familie, insa nu se stie inca modul prin care se mosteneste.

Simptomele diabetului de tip 2 variaza de la individ la individ, dar pot include:

-Sete accentuata;

-Foame accentuata(mai ales dupa ce ai mancat);

-Gura uscata;

-Stari de greata;

-Urinare frecventa;

-Oboseala;

-Vedere incetosata;

-Amorteala si furnicaturi ale mainilor si picioarelor;

-Infectii frecvente ale pielii, ale tractului urinar si ale vaginului;

Plante care actioneaza impotriva diabetului

Tartacuta amara. Aceasta contine o substanta hiperglicemica asemanatoare insulinei, care s-a dovedit eficienta in micsorarea nivelului de zahar din urina si sange. Daca suferi de diabet, consuma sucul de la 4/5 tartacute pe stomacul gol. Semintele pot fi adaugate in mancare sub forma de prafuri.

Agrisa Indiana. Vitamina C din agrisa are efecte benefice pentru un diabetic. Amesteca o lingura de suc de agrise cu o  cana de suc de tartacuta amara. Bea aceasta combinative timp de doua luni, in fiecare zi. Vei stimula grupul de celule care secreta insulina in pancreas si zaharul din sange va fi redus.

Jambul. Acest fruct reprezinta  un remediu eficient. Este cunoscut in medicina traditionala pentru ca ajuta la tinerea sub control a diabetului datorita efectului pe care il are asupra pancreasului. Fructul, semintele, si sucul sunt toate utile in tratamentul bolii. Semintele trebuie uscate si macinate. O lingurita din pudra obtinuta amestecata cu o cana de lapte sau apa, consumata zilnic de doua ori, ajuta la tratarea diabetului.

De asemenea, scoarta interioara a copacului de fructe Jambul este folosita ca  tratament pentru diabet. Scoarta este uscata si arsa, rezultand o cenusa alba. Diabeticului I se vor administra 10 grame de cenusa pe stomacul gol cu apa in fiecare dimineata si 20 de grame la pranz si seara la o ora dupa cina.

Grapefruit. Consumate in cantitati mari, aceste citrice diminueaza riscul de a te imbolnavi de diabet. Trei fructe pe zi ajuta la controlarea nivelului de zahar din sange.

Schinduf. Semintele de schinduf sunt eficiente in tratarea diabetului. Luate in doze variate, de la 25 pana la 100 mg pe zi, scade glicemia, nivelul de glucoza, colesterolul si reduce trigliceridele.

Fasole neagra. Doua linguri de fasole neagra germinata, luata cu o jumatate de cana de suc proaspat de tartacuta si cu o lingurita de miere ajuta in tratarea diabetului. Aplica tratamentul o data pe zi timp de trei, patru luni.

Frunze de mango. Se prepara o infuzie din 15 frunze proaspete in 250 ml de apa, se lasa peste noapte si se storc bine a doua zi. Lichidul obtinut se ia in fiecare dimineata. Ca alternativa, frunzele se vor usca la umbra, se vor macina si se vor folosi la nevoie.  Ia o jumatate de lingurita din pudra obtinuta de doua ori pe zi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Diabetul nu se vindeca, insa, poate fi tinut sub control. Pe langa medicatie si o dieta potrivita,...
O dieta pentru diabet zaharat consta intr-o alimentatie simpla si sanatoasa, intentionata sa ajute la controlul producerii...
Diabetul este o boala comuna care afecteaza persoane de toate varstele, cu predilectie pe cele ajunse la...