Cum sa mananci sanatos. Aceste alimente nu se tin in frigider

Cum sa mananci sanatos. Aceste alimente nu se tin in frigider

Frigiderul este prietenul nostru cand vine vorba de alimentatie. In interiorul sau pastram, temporar, majoritatea produselor, daca dorim sa le consumam in stare nealterata. Insa exista si alimente care nu au ce cauta in frigider! Unele se strica la temepraturi scazute, iar altele isi pierd gustul.

Lista alimentelor care nu se tin in frigider:

1. Ouale se mentin ideal la temperatura camerei. In frigider, la rece, coaja oului absoarbe celelalte mirosuri. Astfel, gustul oului va fi influentat negativ.

2. Cartofii au nevoie de intuneric si de racoare pentru a rezista, dar nu de temperaturi prea scazute. In frigider, cartofii se altereaza in asa fel incat nu mai pot fi consumati.

3. Castravetii se inmoaie rapid la temperaturi mici. Nici de gust nu te vei mai putea bucura. Castravetele neinceput poate fi pastrat la temperatura camerei. Daca l-ai inceput, e bine sa invelesti partea taiata intr-o folie de plastic.

4. Painea nu trebuie pusa in frigider. Pastrata la rece, se usuca, se intareste si isi pierde fragezimea. Pentru a-i prelungi durata de viata, painea poate fi infasurata intr-o panza curata si uscata sau tinuta in cutia de paine, cu un mar taiat in doua alaturi. Acesta absoarbe umiditatea, iar painea isi pastreaza coaja crocanta si miezul moale mai mult timp. Painea de forma rotunda se pastreaza mai bine si pe termen mai lung decat cea alungita.

5. Mierea nu se altereaza, asa ca nu ai niciun motiv sa incerci conservarea ei la rece. Ea contine toate ingredientele unui aliment rezistent la deteriorare: aciditate, umezeala scazuta si continut de hidrogen peroxid. Daca o introduci la frigider, mierea se poate cristaliza.

6. Cafeaua isi perde savoarea in frigider. Mai mult, absoarbe clelalte mirosuri. Licoarea care ne face diminetile mai bune se pastreaza cel mai bine intr-o cutie inchisa ermetic, intr-un loc racoros si intunecat. Sigilata, cafeaua se poate pastra pe termen lung in congelator.

7. Usturoiul va incolti, la un moment dat, in frigider. In aceste conditii, e posibil sa mucegaiasca si sa capete o textura de cauciuc. Usturoiul, ca si cartoful, are nevoie de un loc intunecat si racoros.

8. Busuiocul se ofileste rapid, daca este tinut in frigider. Mai mult, va absorbi si mirosurile tuturor alimentelor din jur. Pastreaza acest condiment minunat afara, intr-o cana cu apa proaspata, la fel cum procedezi in cazul florilor. Daca vrei sa-l pastrezi mai mult timp, fierbe-l apoi congeleaza-l.

9. Pepenele e tare racoritor cand e rece, insa nu mai are gustul sau natural. La temperatura camerei, pepenele isi pastreaza aroma, dar si toate calitatile antioxidante.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un sistem digestiv sanatos este cheia unui stil de viata sanatos. Perioada ideala de tranzit a mancarii,...
Alimentele pe care obisnuiesti sa le consumi s-ar putea sa nu fie tocmai ce crezi! Vorba aia:...
Foamea este foarte neplacuta si adesea ii face pe oameni sa consume mancare nesanatoasa, care mareste aportul...