5 alimente care nu expira

5 alimente care nu expira

Pare greu de crezut, dar exista alimente care nu expira, nu au termen de valabilitate. Acestea sunt pe lista celor mai cumparate produse din intreaga lume, insa putine persoane stiu ca ele nu se strica niciodata, daca sunt pastrate in conditii optime.

Alimente care nu expira:

1. Mierea. Daca e naturala, mierea nu se strica niciodata. Se transforma, cu trecerea timpului(se zahariseste), dar nu se altereaza. Daca vrei sa o readuci la starea initiala, introdu-o in cuptorul cu microunde sau fierbe-o la baimarin.

2. Orezul. Daca nu are parte de umiditate si de lumina in exces, orezul nu se strica. Daca nu ne crezi, uita-te pe punga pe care sigur o ai in bucatarie. N-o sa gasesti termen de valabilitate. Iar daca il gasesti, acel produs nu e orez...

3. Zaharul. La fel ca si orezul, zaharul nu se strica daca e ferit de lumina excesiva si de umiditate.

4. Sarea are o compozitie care nu-i permite alterarea. Multe dintre depozitele de sare din minele din care se face extractia de sare au miliarde de ani vechime.

5. Otetul de mere. Acest produs alimentar lichid are nevoie de un loc intunecat, la o temperatura de maximum 20 grade Celsius, pentru a nu se strica. De asemenea, alterarea se produce relativ repede, daca nu este inchis ermetic. Altfel, otetul de mere nu are termen de garantie.

Ai auzit de zahar de mesteacan? Beneficiile sale sunt uimitoare

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Plantele au nevoie de ingrijire speciala, in functie de specie, de anotimp si de conditii. Exista, insa,...
Consumul de sare in exces este considerat un pericol pentru sanatate. Cel putin asta stim de la...
Sarea si nisipul sunt dusmanii traditionali ai ghetii formate pe drumurile din Romania. Din pacate, sarea erodeaza...