Barbati. Beneficiile consumului de telina

Barbati. Beneficiile consumului de telina

Telina este un aliment foarte sanatos, indiferent in ce stare este consumata, atat pentru barbati, cat si pentru femei. In cazul sexului tare, aceasta radacinoasa cu aroma puternica si gust unic ajuta in cazul disfunctiei erectile(ED), chiar daca nu are functia clasica de afrodisiac. Iata tot ce trebuie sa stii despre beneficiile consumului de telina la barbati.

Beneficiile consumului de telina la barbati:

1. Trateaza disfunctia erectila. Unele studii indica faptul ca telina contine androsteron(hormon care, in combinatie cu alti hormoni, contribuie la masculinitate), dar nu s-a dovedit ca aceasta poate creste nivelul de androsteron din organism. Cu toate acestea, alte are alte functii ce pot imbunatati viata sexuala, astfel:

- telina este o sursa generoasa de vitamina C si fitonutrienti, doi compusi antioxidanti din plante. Acesti antioxidanti au puternice efecte antiinflamatorii, ceea ce inseamna ca ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boli, putand imbunatati si sanatatea sexuala masculina. Mai mult studii indica faptul ca un aport ridicat de antioxidanti poate ajuta la imbunatatirea numarului de spermatozoizi si a mobilitatii acestora, ambele fiind factori importanti in fertilitate barbatilor. E important de stiut ca extractul de telina este mult mai concentrat decat consumul unei tije de telina sau a unui suc de telina.

- telina contine putine calorii si are capacitatea de a gestiona simptomele ED prin reducerea tensiunii arteriale;

2. Imbunatateste functiile inimii. Contine nitrati naturali, esentiali pentru sanatatea inimii.

3. Favorizeaza coagularea sangelui si intareste sistemul osos. Telina contina vitamina K din plin. Circa 100 grame de telina furnizeaza aproximativ 25% din doza zilnica recomandata de vitamina K pentru barbati. Aceasta vitamina este importanta pentru coagularea sangelui si sanatatea oaselor.

4. Sustine digestia datorita fibrelor si a cantitatii ridicate de apa pe care o contine.

Concluzie. Telina nu este un afrodisiac clasic, insa are capacitatea de a imbunatati viata sexuala, intarind alte zone ale organismului care stimuleaza apetitul sexual. Daca ai , asadar, probleme de aceasta natura, include telina si sucul de telina in dieta, dar nu uita sa folosesti si tratamentele omologate dedicate ED.

Citeste si: Cum sa tratezi disfunctia erectila

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ce stim despre barbati? Sunt simpli, grijulii, chipesi, fara sa se ingrijeasca neaparat excesiv, microbisti, in mare...
Era tehnologiei moderne are avantajele si dezavantajele sale. Azi comunicam mai mult online, ceea ce inseamna ca...
Nu de putine ori am auzit ca femeia este diferita de barbat. E adevarat, desi cele doua...