Beneficiile consumului de patrunjel

Beneficiile consumului de patrunjel

Patrunjelul este una dintre cele mai folosite plante in bucataria romaneasca si nu numai. Pe langa aroma si gustul pe care frunzele/radacina le ofera mancarii, patrunjelul aduce si foarte multe beneficii in organism. Despre patrunjel in raport cu sanatatea umana, in materialul de mai jos.

Beneficiile consumului de patrunjel:

- antioxidant. Patrunjelul e plin de flavonoide si vitamine(A, C), avand astfel un rol de curatare a sangelui si de luptator impotriva radicalilor liberi

- trateaza diverse forme de cancer. Sucul de patrunjel combinat cu alkte sucuri naturale, zilnic, ajuta la vindecarea unor forme de cancer. Bonalvul poate consuma acest suc in timpul tratamentului cu citostatice. Astfel, va diminua efectele negative ale medicamentelor.

- pansament pentru inima. Patrunjelul contine mult acid folic, care este un factor important pentru protectia inimii si vaselor de sange. Persoanele care au suferit atac de cord/atac cerebral ar trebui sa consume mult patrunjel in mod cotidian. Aceasta planta aromata reprezinta si un nutrient ce ofera protectie impotriva artritei reumatoide, deoarece contine un nivel ridicat de vitamina C.

- pansament pentru ficat si rinichi. Radacina patrunjelului are rol in protectia ficatului si stimuleaza functionarea rinichilor. De asemenea frunzele si tukpinile de patrunjel (in varianta ceai) ajuta la eliminarea pietrelor de la ficat/rinichi.

- stimuleaza sistemul imunitar. Patrunjelul contine betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu si mai multa vitamina C decat citricele, dar si multe alte substante nutritive esentiale. Astfel, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste capacitatea de asimilare si de sintetizare a substantelor nutritive a majoritatii organelor. Betacarotenul ajuta la asimilarea proteinelor, aducand beneficii ficatului si protejand plamanii si colonul. Betacarotenul e transformat de organism in vitamina A, un nutrient important pentru imunitate.

- stopeaza infectiile. Clorofila din patrunjel are capacitatea de a purifica si de a inhiba raspandirea bacteriilor, ciupercilor si a altor microorganisme. De asemenea, oxigenul din clorofila suprima virusurile si ajuta plamanii sa eliminare toxinele acumulate din mediul incojurator.

- detoxifica organismul si te ajuta sa slabesti. Poti face cura cu suc de patrunjel. Acesta ajuta la eliminarea toxinelor din organism si te ajuta sa dai jos kilogramele nedorite. Bea un pahar din acest suc in fiecare zi, timp de trei saptamani.

Suc de patrunjel. Mod de preparare:

- pune frunze de patrunjel impreuna cu putina apa intr-un storcator;

- preseaza compozitia pana obtii o pasta ce se poate bea;

- bea sucul imediat dupa preparare, inainte de masa principala.

Citeste si: Cum sa slabesti 5 kilograme in 7 zile. Dieta cu patrunjel

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Patrunjelul este o planta legumicola foarte folosita in bucataria romaneasca, atat pentru frunzele sale, cat si pentru...
Patrunjelul se poate pastra si cateva luni bune la congelator. Din pacate, aceasta metoda diminueaza proprietatile patrunjelului...
Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar...