Berea, alcool si aliment. Cinci actiuni benefice ale berii

Berea reprezinta un aliment sanatos, daca e consumata in doze echilibrate. In schimb, abuzurile pot crea probleme organismului, cum ar fi obezitatea sau ciroza!

Berea e speciala, tocmai pentru ca are identitate dubla: alcool si aliment. Preferata de majoritatea barbatilor, aceasta licoare poate deveni un adevarat dusman pentru corpul tau, daca exagerezi cu consumul. Tocmai pentru ca sunt prea indragostiti de bere, cei mai multi reprezentanti ai sexului tare fac burtica, mai ales dupa varsta de 30 ani. 

Consumata moderat, insa, berea are proprietati uimitoare:

1. Scare riscul atacului de cord. Mai mult de 100 studii arata faptul ca oamenii care consuma bere sunt supusi unui risc redus de a face atac de cord.

2 Previne aparitia diabetului zaharat. Cercetarile arata ca un consum echlibrat de bere scade riscul imbolnavirii cu diabet de tip 2.

3. Creste densitatea oaselor. Berea contine siliciu care ajuta la intarirea(conectarea tesuturilor) muschilor si oaselor. Daca bei bere, vei avea, oase mai compacte, mai puternice!

4. Previne dementa. Berea contine flavonoidul xanthohumol, care intarzie aparitia declinului cogntitiv. Astfel, stresul oxiadativ e redus, iar riscul de aparitie a dementei scade.

5. Scade nivelul de colesterol rau(LDL) si contribuie la marirea nivelului de colesterol HDL sau colesterol bun.