Cum sa alegi carnea de porc

Carnea de porc nu lipseste de pe mesele romanilor in perioada sfintei sarbatori de Craciun! Unii au sansa de a consuma carne crescuta in propria gospodarie, altii sunt nevoiti sa o cumpere! Daca faci parte din cea de-a doua categorie, trebuie sa tii cont de sfaturile de mai jos.

Cum sa verifici carnea de porc inainte de a o cumpara:

- verifica stampila sanitar veterinara. Daca aceasta nu exista, nu cumpara produsul.

- carnea proaspata nu trebuie sa se lipeasca de degete, ci trebuie sa fie tare, intr-o culoare trandafirie, cu fibrele dense.

- in functie de varsta porcului, carnea are culori diferite. Porcii tineri au carnea roz-albicioasa si o consistenta moale. In schimb, porcii mai batrani, au carnea rosu inchis si o consistenta sportia( carne tare).

- grasimea trebuie sa fie alba sau de un roz-alb, moale, iar la atingere sa lase o senzatie de unsuros.

- daca apesi carnea, aceasta trebuie sa revina imediat la forma initiala. Daca e veche, nu se va intampla asta.

- iti recomandam sa nu cumperi carne condimentata sau marinata, pentru ca unii vanzatori aplica astfel de tratamente carnii de proasta calitate sau chiar alterata, tocmai pentru a-i masca mirosul;

- cumpara carne ambalata, care are termenul de valabilitate inscriptionat.

- nu lua preparate din carne cu membrana crapata, cu goluri in compozitie, cu acumulari de grasime sau apa sub membrana;

- nu prepara carnea de porc in sange. Riscul de a te imbolnavi de trichineloza creste.

Citeste si: 4 modalitati in care sa gatesti cotletul de porc