Cum sa alegi carnea de porc

Cum sa alegi carnea de porc

Carnea de porc nu lipseste de pe mesele romanilor in perioada sfintei sarbatori de Craciun! Unii au sansa de a consuma carne crescuta in propria gospodarie, altii sunt nevoiti sa o cumpere! Daca faci parte din cea de-a doua categorie, trebuie sa tii cont de sfaturile de mai jos.

Cum sa verifici carnea de porc inainte de a o cumpara:

- verifica stampila sanitar veterinara. Daca aceasta nu exista, nu cumpara produsul.

- carnea proaspata nu trebuie sa se lipeasca de degete, ci trebuie sa fie tare, intr-o culoare trandafirie, cu fibrele dense.

- in functie de varsta porcului, carnea are culori diferite. Porcii tineri au carnea roz-albicioasa si o consistenta moale. In schimb, porcii mai batrani, au carnea rosu inchis si o consistenta sportia( carne tare).

- grasimea trebuie sa fie alba sau de un roz-alb, moale, iar la atingere sa lase o senzatie de unsuros.

- daca apesi carnea, aceasta trebuie sa revina imediat la forma initiala. Daca e veche, nu se va intampla asta.

- iti recomandam sa nu cumperi carne condimentata sau marinata, pentru ca unii vanzatori aplica astfel de tratamente carnii de proasta calitate sau chiar alterata, tocmai pentru a-i masca mirosul;

- cumpara carne ambalata, care are termenul de valabilitate inscriptionat.

- nu lua preparate din carne cu membrana crapata, cu goluri in compozitie, cu acumulari de grasime sau apa sub membrana;

- nu prepara carnea de porc in sange. Riscul de a te imbolnavi de trichineloza creste.

Citeste si: 4 modalitati in care sa gatesti cotletul de porc

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place carnea la conserva? Daca da, iti recomandam sa n-o mai cumperi din comert. E procesata,...
Esti innebunit/a dupa carnea de porc? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. S-ar putea sa...
Iti place in mod deosebit carnea de porc? Daca da, astazi ti-am pregatit o reteta speciala. Este...