Ce alimente trebuie sa eviti daca suferi de ficat gras

Ce alimente trebuie sa eviti daca suferi de ficat gras

Ficatul gras sau steatoza hepatica reprezinta acumularea de grasime la nivelul ficatului si este provocata, in principal, de consumul excesiv de alcool si de alimente nesanatoase. Netrata, steatoza poate provoca afectiuni mai grave precum ciroza hepatica!

Ce alimente trebuie sa EVITI daca suferi de FICAT GRAS(steatoza):

- alcool. Cum scriam si la inceput , alcoolul poate favoriza ficatul gras. Acesta ingreuneaza activitatea normala de detoxifiere a ficatului, blocheaza arderea si eliminarea grasimilor din corp, adaugand toxicitate in organism. Daca suferi de steatoza, incearca sa eviti consumul de alcool. Totusi, ocazional ai putea cosuma o bere mica(330 ml), un pahar de vin sau un pafarut de tarie(tuica de casa, de preferat)

- bauturi carbogazoase si sucuri de fructe. Apa si zaharul din fructe se transforma in grasme hepatica. Pe de alta parte, conservantii si colorantii din sucurile carbogazoase asediaza la randul lor ficatul. Bea, in schimb, apa plata/minerala, aromatizata cu lamaie si menta, ceaiuri de orice fel neindulcite, compoturi fara zahar, cafea cu lapte degresat.

- alimente prajite. Orice aliment prajit adauga produsi nocivi ce ajung in fica si in colon. Prin acest proces sunt degradate inclusiv grasimile bune din uleiurile vegetale, din nuci si seminte.

- grasimi trans. Margarina, maioneza si alte sosuri de acest gen sunt nocive pentru ficatul gras. Gateste , in schimb, cu ulei , unt si smantana care au procent scazut de grasime. Evita si produsele de patiserie!

- mezeluri. Mezelurile, pateurile de ficat, carnatii, salamul, parizerul sau crenvurstii contin o cantitate mare de grasimi si E-uri. Inlocuieste aceste alimente cu o friptura slaba preparata la cuptor!

Citeste si: Cum sa recunosti FICATUL GRAS - STEATOZA HEPATICA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista anumite mituri alimentare care, in loc sa ne protejeze, mai rau ne fac. Altfel spus, stim...
Ai cumparat o bucata de branza fara sa o gusti si acum ti se pare prea sarata?...