Beneficiile consumului de creson

Cresonul, in popor cunoscut ca nasturel, este o adevarata bomba de vitamine, minerale si enzime benefice. Lastarii si frunzele acestei plante minunate sunt consumate in salate si alte mancaruri. Semintele sunt condiment pentru crearea unui anumit tip de mustar.

Gustul cresonului este asemenator cu cel al hreanului. Pentru a intelege cat de sanatos este cresonul, va spunem ca doar 100 grame din aceasta planta pot face minuni pentru organism. Iata ce contine nasturelul: fier, fosfor, mangan, arsenic, cupru, zinc, iod (15-45 mg la 100 grame), calciu (200 mg la 100 grame, ulei sulfoazotat, vitamina C (140 mg la 100 grame), vitaminele A,B,PP,E, caroten, extract amar.

Proprietatile cresonului:

- aperitiv;

- antiscorbutic;

- hipoglicemiant;

- expectorant;

- sudorific;

- vermifug;

- anticancerigen;

- antidot impotriva nicotinei;

Cresonul se foloseste in caz de:

- inapetenta;

- astenie;

- scorbut;

- tuberculoza;

- bronsite si afectiuni pulmonare;

- dermatoze si eczeme;

- litiaze biliare si afectiuni hepatice;

- litiaze urinare, afectiuni urinare, retentie de urina;

-  diabet;

- cancer;

- uz extern: alopecie, afectuni ale scalpului, plagi, ulcere ale pielii.

Citeste si: Cum sa faci salata cu creson