Cum sa desarezi branza

Cum sa desarezi branza

Ai cumparat o bucata de branza fara sa o gusti si acum ti se pare prea sarata? Sau poate atunci cand ai gfustat-o ti s-a parut in regula? Nu e nicio problema. Exista metode simple de desarare a branzei.

Cum sa desarezi branza. Metoda 1. Apa rece. Vorbim despre cea mai populara si simpla metoda de eliminare a excesului de sare din branza. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci bucata de branza intr-o oala cu apa rece, apoi sa bagi vasul cu branza in frigider. Lasa branza in apa minimum o zi. Daca vrei sa grabesti procesul de desarare, taie branza felii inainte de a o introduce in apa. Nu o felia prea subtire, sa nu se rupa! Atentie! Branza desarata in apa trebuie consumata destul de repede. Altfel se va ingalbeni si va prinde un gust nu prea placut.

Cum sa desarezi branza. Metoda 2. Apa si lapte dulce. Pune branza intr-un castron si toarna peste ea o cana de lapte dulce si doua cani de apa rece. Muta castronul la frigider pentru 4-5 ore.

Cum sa desarezi branza. Metoda 3. Apa rece si paine invechita. Pune branza intr-un castron si adauga peste ea cateva felii de paine mai veche. Adauga si apa in castron. Painea va avea rolul de sugativa pentru sarea din branza.

Cum sa desarezi branza. Metoda 4. Apa rece si otet. Muta branza in castron, adaouga apa rece peste, iar la final pune si o lingura de otet. Otetul are rolul de a dilua sarea in apa.

Citeste si: Mancarea a iesit prea sarata? Iata cum o poti desara

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Branza cheddar se gaseste in majoritatea magazinelor alimentare, insa gustul e, de multe ori, departe de cel...
Branza de capra are un gust diferit fata de cea de vaca. Unele persoane nu suporta acest...
Branzoaicele sunt gustari minunate, pe care le poti servi in orice moment al zilei! Dimineata, cu o...