Cum sa fierbi FASOLEA. Greseala asta comuna te poate imbolnavi

Fasolea nefiarta suficient provoaca gaze in exces. Dar pana sa ajungi la fierbere, trebuie sa o inmoi cat si cum trebuie. Altfel, acidul fitic din fasole va inhiba absorbtia zincului, a fierului si a altor minerale.

Zincul, fierul si magneziul sunt absolut necesare pentru a preveni starile depresive, iar daca boabele de fasole sunt parte din dieta ta, exista o modalitate simpla de a creste absorbtia acestor minerale.

Ce trebuie sa faci:

- combina apa clocotita(60 grade Celsius, nici mai mult, nici mai putin) cu apa filtrata si toarna amestecul peste fasole pana acoperi complet boabele. Fa asta cu o zi inainte de a gati propriu-zis fasolea(cam cu 18 ore inainte) si pune vasul intr-un loc cald.

- pastreaza apa fierbinte intr-un termos si pe masura ce boabele absorb apa, completeaza, din nou, pana sunt acoperite complet.

- aplicand aceasta metoda vei reduce simtitor continutul de acid fitic, iar absorbtia mineralelor va creste cu minimum 50 procente!

Asadar, fierberea fasolei nu e suficienta pentru reducerea acidului fitic. Un studiu din anii 80, care a analizat nivelul de acid fitic in trei tipuri de fasole, dupa fierbere, a aratat ca boabele de fasole rosie au pastrat 92% de acid fitic, fasolea pestrita a pastrat 87% iar fasolea mung a pastrat 64%.