Cum sa fierbi FASOLEA. Greseala asta comuna te poate imbolnavi

Cum sa fierbi FASOLEA. Greseala asta comuna te poate imbolnavi

Fasolea nefiarta suficient provoaca gaze in exces. Dar pana sa ajungi la fierbere, trebuie sa o inmoi cat si cum trebuie. Altfel, acidul fitic din fasole va inhiba absorbtia zincului, a fierului si a altor minerale.

Zincul, fierul si magneziul sunt absolut necesare pentru a preveni starile depresive, iar daca boabele de fasole sunt parte din dieta ta, exista o modalitate simpla de a creste absorbtia acestor minerale.

Ce trebuie sa faci:

- combina apa clocotita(60 grade Celsius, nici mai mult, nici mai putin) cu apa filtrata si toarna amestecul peste fasole pana acoperi complet boabele. Fa asta cu o zi inainte de a gati propriu-zis fasolea(cam cu 18 ore inainte) si pune vasul intr-un loc cald.

- pastreaza apa fierbinte intr-un termos si pe masura ce boabele absorb apa, completeaza, din nou, pana sunt acoperite complet.

- aplicand aceasta metoda vei reduce simtitor continutul de acid fitic, iar absorbtia mineralelor va creste cu minimum 50 procente!

Asadar, fierberea fasolei nu e suficienta pentru reducerea acidului fitic. Un studiu din anii 80, care a analizat nivelul de acid fitic in trei tipuri de fasole, dupa fierbere, a aratat ca boabele de fasole rosie au pastrat 92% de acid fitic, fasolea pestrita a pastrat 87% iar fasolea mung a pastrat 64%.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fasolea boabe este foarte hranitoare si te ajuta sa lupti cu o multime de boli. Ca sa...
Vrei sa gatesti ceva rapid si foarte gustos? Avem solutia. Vorbim despre delicioasa salata de fasole verde...
Fasolea, mai ales in varianta pastai, reprezinta una dintre cele mai sanatoasse leguminoase. Cele mai populare soiuri...