Cum sa folosesti semintele de in

Cum sa folosesti semintele de in

Semintele de in sunt bogate in fibre si acizi grasi Omega-3, precum si in substante fitochimice numite lignani. O lingurita de seminte de in macinate contine 2 grame de acizi grasi polinesaturati, inclusiv Omega-3 si 2 grame de fibre alimentare. Semintele de in pot imbunatati sanatatea digestiva , ameliorand constipatia. Acest superaliment poate ajuta, de asemenea, la scaderea colesterolului din sange, reducand astfel riscul aparitiei anumitor probleme cardiovasculare.

Cum sa folosesti semintele de in. In dieta:

1. Consuma, la inceput, o doza mica de seminte de in. Semintele macinate de in, denumite si faina de in, pot provoca balonare si disconfort abdominal, daca nu adaptezi intai organismul la consumul lor. Incepi, asadar, cu o lingura (14 g) pe zi si mareste treptat cantitatea. Nu depasi 2 pana la 4 linguri (28 g pana la 56,7 g) de seminte de in pe zi!

2. Consuma seminte macinate de in, in detrimetnul celor intregi. Semintele macinate de in vor fi digerate si procesate mai usor.

3. Evita semintele de in , daca ai probleme intestinale. Semintele de in pot provoca balonare si disconfort abdominal. Daca suferi de afectiuni intestinale, cum ar fi diaree acuta sau cronica, diverticulita (tulburare de colon) sau boli inflamatorii intestinale, evita consumul semintelor de in, deoarece pot agrava aceste stari.

4. Nu consuma seminte de in, daca esti alergic/a la asa ceva. De asemenea, ar trebui sa eviti orice seminte/ulei din familia de plante Linaceae. Simptomele reactiei alergice sunt: mancarimi in palme, urticarie, mancarimi ale ochilor si lacrimare, greata, diaree si varsaturi.

5. Contacteaza medicul, inainte de a lua seminte de in, daca iei alte medicamente. In cazul nefericit in care suferi de cancer de san, limiteaza consumul de seminte de in la 2-3 lingurite pe zi.

Cum sa folosesti semintele macinate de in:

1. Cumpara seminte intregi sau macinate. Daca ai o rasnita sau un blender mic, poti cumpara seminte intregi pe care le vei macina acasa. De asemenea, ai la dispozitie in magazine seminte macinate de in.

2. Consuma seminte macinate de in impreuna cu alte lichide. Daca nu consumi semintele de in impreuna cu un lichid(apa, smoothie etc), intestinele s-ar putea sa fie obstructionate.

3. Inmoaie semintele inainte de a le adauga in smoothie-uri sau sucuri. Prin inmuierea in apa, semintele de in devin mai moi si astfel se amesteca mai bine in lichide. Pune o lingura de seminte macinate intr-un castron cu apa. Lasa semintele la macerat peste noapte. A doua zi le poti folosi in smoothie-ul sau in sucul preferat.

4. Presara seminte de in peste iaurt sau in cereale. Semintele macinate de in macinate se potrivesc de minune cu iaurtul cu continut scazut de grasimi sau cu cerealele fara zahar. Poti adauga, de asemenea, seminte macinate de in in fulgii fierbinti de ovaz.

5. Adauga seminte prajite de in salate si supe. Prajeste semintele la cuptor intr-o tava tapetata. Ai grija sa nu le arzi. Presara apoi semintele in salate/supe, pentru a obtine un gust crocant, de nuca.

6. Coace semintele in briose si prajituri. Semintele macinate de in sunt o optiune excelenta pentru o dieta saraca in carbohidrati si bogata in fibre. Folosirea semintelor de in in briose si prajituri confera produselor coapte o textura placuta

7. Pastreaza semintele macinate intr-un recipient ermetic, pentru cateva luni.

8. Pune semintele intregi la frigider.

Citeste si: Uleiul si semintele de in in dieta vegetariana

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceaiul din seminte de in ajuta la functionarea normala a intestinelor. Ingrediente: semintele plantei Linum usitatissimum, fam....
Laxativele ajuta persoanele constipate sa aiba un scaun normal si sunt recomandate penstru tratarea si prevenirea acestei...
Inul se poate consuma sub forma de ulei, cat si sub forma de seminte. Folosit in dieta...