Cum sa mananci sanatos de dimineata. 10 alimente INTERZISE pe stomacul gol

Cum sa mananci sanatos de dimineata. 10 alimente INTERZISE pe stomacul gol

Un iaurt, o ceasca de cafea si poate un suc proaspat de protocale - aceasta este combinatia pe care multi oameni o considera un mic dejun perfect. Nu e deloc asa! Aceste alimente nu ne fac deloc bine, daca le consumam pe stomacul gol!

Iata o lista cu alimentele pe care ar trebui sa le eviti de dimineata, pe stomacul gol:

1. Pufoasele si fragedele produse de patiserie - alimentele care contin drojdie irita mucoasa stomacului si pot provoca flatulenta(vanturi, cum le spunem in popor);

2. Dulciurile - consumul de zahar creste nivelul de insulina, care, la randul sau, mareste in mod semnificativ sarcina pancreasului. Acest prost obicei, pe stomacul gol, poate duce la diabet.

3. Iaurtul si alte produse lactate fermentate - daca alegi astfel de alimente pe stomacul gol, acidul clorhidric format in stomac ucide bacteriile lactice, bacterii care au efect de stimulare a sistemului imunitar, marind rezistenta la boli. In aceste conditii, mai bine eviti tipul acesta de produse la micul dejun.

4. Perele - Fibrele brute din pere pot rani membrana fina, sensibila a stomacului gol.

5. Rosiile au un nivel ridicat de acid tanic ce va mari aciditatea din stomac. In timp, acest dezechilibru poate duce la nedoritul ulcer gastric.

6. Castravetii si alte legume verzi - legumele crude sunt surse bogate de aminoacizi. Cu toate acestea, ele pot provoca arsuri la stomac, balonare si dureri abdominale, mai ales daca sunt consumate pe stomacul gol.

7. Bananele - Consumul acestor delicioase fructe pe stomacul gol va duce la o crestere brusca a cantitatii de magneziu din sange. Un fenomen ce poate afecta inima.

8. Condimente - alimentele condimentate pot irita si chiar deteriora mucoasa gastrica, crescand nivelul de acid din stomac. Asa isi fac aparitia cele mai comuni boli ale sistemului digestiv.

9. Bauturi carbogazoase - pot afecta mucoasa si micsora viteaza de circulatie a sangelui, ceea ce va face mancarea mai greu de digerat.

10. Citrice - Portocalele, mineolele, mandarinele etc cresc aciditatea din stomac. Consumate pe stomacul gol, pot provoca arsuri stomacale, gastrita si chiar ulcer gastric!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O alimentatie sanatoasa ar putea necesita ceva mai mult efort financiar si de timp, insa nu trebuie...
Omul modern traieste intr-o societate in care totul se misca intr-un ritm coplesitor. Tocmai de aceea nu...
Traim intr-o lume destul de nesanatoasa, deoarece majoritatea oamenilor mananca multe alimente procesate si prajite, care contin...