Cum sa mananci sanatos. Incearca untura de porc!

Untura de porc nu lipseste din casele gospodarilor romani. In zonele rurale se foloseste cu predilectie, in timp ce locuitorii de la orase sunt sceptici cu privire la acest tip de consum. Motivul cel mai des invocat: grasimea de porc nu este sanatoasa pentru organism!

Ei bine, e timpul sa distrugem miturile legate de efectele negative ale unturii de porc. In realitate, acest substituent de ulei alimentar este o mana cereasca pentru organismul uman:

- principala grasime din untura, acidul oleic, lupta impotriva depresiei.

- untura e pe locul secund, dupa uleiul de masline, la capitolul grasmi monosaturate, considerate a fi cele mai sanatoate tipuri de grasimi saturate

- untura contine vitamina D din belsug.

- grasimile continute in in untura pot preveni aparitia cancerului( in special cancerul la san).

- mancarea gatita cu untura are un gust delicios si nu mareste nivelul de colesterol.

- untura regleaza productia de hormoni si creeaza echilibru la nivel tiroidian.