Cum sa mananci sanatos. Top 6 alimente contrafacute

Cum sa mananci sanatos. Top 6 alimente contrafacute

Alimentele pe care obisnuiesti sa le consumi s-ar putea sa nu fie tocmai ce crezi! Vorba aia: multi vad, putini cunosc! Pentru a evita produsele contrafacute si periculoase e nevoie, in primul rand, de multa atentie. Daca adaugi si cateva cunostinte, cu atat mai bine! Astazi, iti prezentam topul celor mai contrafacute produse alimentare din lume.

1. Cafeaua macinata poate contine orz prajit si tocat, grau sau soia. Pentru a reduce costurile de productie, unele companii prefera sa adauge lemn!

Cum te protejezi? Simplu. Cumpara cafea boabe si macin-o singur!

2. Uleiul de masline. Uleiul de masline e scump, asa ca ar fi cu atat mai nepotrivit sa cumperi un produs contrafacut. Falsificatorii dreg, adesea, uleiul cu porumb sau ulei de palmier(soia), care evident scad costurile de productie.

Cum te protejezi? Pune putin ulei intr-un pahar si baga-l in frigider. Uleiul de masline veritabil formeaza un sediment.

3. Branza parmezan este fruntasa pe piata alimentelor falsificate. 10% din parmezanul contrafacut poate fi lemn! De asemenea, producatorii rau intentionati pot crea un amestec de branzeturi mai ieftine ce va fi vandut ca parmezan!

Cum te protejezi? Cumpara intreaga roata si citeste cu atentie eticheta inainte de a cumpara!

4. Mierea. Cand vine vorba de falsificarea mierii, imaginatia umana nu are limite. De cele mai multe ori aceasta minunatie culinara este diluata cu siropuri bogate in fructoza.

Cum te protejezi? Citeste cerintele pentru pastrare. Mierea naturala nu trebuie sa fie, neaparat, pastrata in frigider.

5. Sushi-ul. In majoritatea cazurilor, atunci cand comanzi sushi cu un anumit tip de peste, ti se ofera o varianta mai ieftina (uneori chiar colorata sintetic).

Cum te protejezi? Daca doresti peste, este mai bine sa il comanzi sub forma de friptura.

6. Orezul. Dintre toate falsurile, acesta e cel mai periculos. Orezul fals este fabricat din amidon amestecat cu...plastic! Boabele contrafacute arata si miros la fel ca orezul- sunt pulverizate cu aroma!

Cum te protejezi? Orezul fals nu se scufunda in apa si arde ca plasticul. Cand cumperi acest produs, ai grija sa alegi producatori cunoscuti, marci testate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un sistem digestiv sanatos este cheia unui stil de viata sanatos. Perioada ideala de tranzit a mancarii,...
Frigiderul este prietenul nostru cand vine vorba de alimentatie. In interiorul sau pastram, temporar, majoritatea produselor, daca...
Cand intri intr-un magazin, dupa o lunga zi de lucru, ultimul lucru pe care il doresti este...