Cum sa te mentii SANATOS. 6 combinatii minunate de ALIMENTE

Cum sa te mentii SANATOS. 6 combinatii minunate de ALIMENTE

O viata sanatoasa inseamna, in primul rand, o alimentatie sanatoasa. Daca mananci alimente benefice pentru organismul tau, sansele de a te imbolnavi scad in mod considerabil.

Putinii oameni stiu ca o combinatie de alimente este foarte importanta pentru functionarea organismului. Exista combinatii alimentare periculoase pentru sanatate, iar altele benefice pentru corpul tau. Ne ocupam, astazi, de cateva dintre cele ce produc efecte pozitive:

1. Pui cu morcov. Aceasta combinatie ajuta la cresterea imunitatii. Morcovul contine vitamina E, iar carnea de pui e bogata in zinc. O raceala va fi, spre exemplu, foarte bine combatuta pe baza acestei combinatii.

2. Oua cu rosii. Ouale contin vitamina A, iar rosiile, seleniu. Din combinatia celor 2 alimente, se obtine o absorbtie mai usoara a acestor elemente in organism. Efectul? Incetinirea procesului de imbatranire.

3. Carne de vita cu vin rosu. O combinatie ideala pentru buna functionare a vaselor de sange. Dupa o cina gustoasa, cu carne inabusita de vita, merge un pahar de vin rosu. Astfel, previi depunerile de colesterol.

4. Ovaz cu mere. Fibrele din ovaz ajuta la digestie, dar si la circulatia sangelui; implicit, inima se bucura de acest aliment. In plus, flavonoizii din mere protejeaza organismul de radicalii liberi. Mananca de dimineata un terci de ovaz cu mere!

5. Ceai verde cu lamaie. Ceaiul verde contine catehine, care incetinesc dezvoltarea celulelor canceroase. Sucul din lamaie, in schimb, ajuta la absorbtia substantelor organice in organism. Asadar, aceasta combinatie este potrivita in lupta contra cancerului.

6. Cascaval cu paine. Cascavalul se asimileaza bine, daca exista suficiente proteine si suficienti acizi grasi. Tocmai de aceea combinatia cu paine este potrivita. Aceasta formula te ajuta la intarirea oaselor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista o serie de alimente, ce trebuie excluse din alimentatie, deoarece sunt daunatoare pentru sanatate, putand provoca...
Exista o serie de alimente, benefice pentru sanatate si in curele de slabire, datorita continutului de nutrienti...
Exista o serie de elemente estetice, care ne dau incredere in sine atunci cand iesim in lume,...