Cum sa te mentii SANATOS. 6 produse de evitat in hipermarketuri

Cum sa te mentii SANATOS. 6 produse de evitat in hipermarketuri

Cumparaturile din hipermarket au devenit un mod de viata pentru cetateanul modern. E mai rapid si mai comod sa faci aprovizionarea dintr-un astfel de loc. Te gandesti, insa, vreodata la ceea ce cumperi, la riscurile la care te expui consumand anumite produse?

Daca n-ai facut-o pana acum, e cazul sa deschizi ochii! Iti aratam o lista de produse pe care nu ar trebui sa le cumperi niciodata:

1. Salata ambalata. Bacteriologii avertizeaza ca unul dintre cele mai periculoase alimente sin hipermarket este salata gata curatata si ambalata. Chiar daca pe pachet scrie ca e buna pentru a fi consumata, salata este, in realitate, plina de bacterii daunatoare care provoaca boli intestinale. Aceste bacterii nu sunt omorate, deoarece salata nu este prelucrata termic. Pentru a fi sigur ca nu te imbolnavesti, spala bine, intotdeauna, orice tip de verdeata ai cumpara.

2. Carnati, salam. Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut ca mezelurile, sunca si alte produse din carne prelucrate pot provoca diverse forme de cancer. Nitritii din aceste alimente se transforma in nitrozamine( carcinogene puternice). De asemenea, carnea afumata poate contine benzopiran, o alta substanta cancerigena. Este mai sigur sa cumperi o bucata de carne proaspata pe care s-o prepari acasa dupa bunul plac.

3. Ceai verde imbuteliat. Conform unui studiu recent, ceaiul verde la sticla nu are proprietati antioxidante, asa cum spun producatorii. Aceasta bautura se compune, in principal, din apa si zahar, iar efectul antioxidant este 0. Mai bine cumperi ceai verde si il prepari acasa!

4. Produse alimentare cu umplutura de fructe. Diversele sortimente de bomboane umplute cu fructe sau iaurturile dulci arata frumos si sunt gustoase, dar deloc sanatoase! Umplutura e plina de conservanti, arome si agenti de ingrosare. Producatorii chiar scriu cu sinceritate pe ambalaj ca respcetivul continut de fructe este de maximum 40%. Renunta, deci, la asemenea produse! Fructele proaspete sunt alegerea sanatoasa!

5. Maioneza. Maioneza se face, in mod traditional, din oua, otet, ulei vegetal si condimente. Produsele pe care le cumparam din magazine au, insa, conservanti, coloranti alimentari si stabilizatori. De asemenea, maioneza light contine mai putina grasime (35% in loc de 50%), dar pentru a-si pastra gustul si grosimea, se adauga amidon si zahar. Caloriile rezultate sunt aproape similare cu cele ale maionezei clasice. Daca ai nevoie de maioneza, fa-o acasa!

6. Amestecuri de condimente sunt usor de facut cu aditivi mai ieftini. De exemplu, cassia este, adesea, vanduta in loc de scortisoara. Cumpara doar mirodenii intregi si piseaza-le acasa! In plus, condimentele sunt mai bune fara glutamatul de sodiu, un intensificator de gust(inovensiv) care slabeste aromele naturale ale alimentelor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Recomandata in majoritatea dietelor de slabire, exista situatii in care salata devine periculoasa pentru corpul tau. Chiar...
Pseudomonas este un gen de bacili(bacterii) gram-negativi cu larga raspandire in natura (in sol, apa, pe plante)....
Helicobacter Pylori este o bacterie specifica oamenilor, localizata la nivelul mucoasei stomacului, ce provoaca o serie de...