Cum sa te mentii sanatos. Consuma ciuperci

Cum sa te mentii sanatos. Consuma ciuperci

Ciupercile sunt considerate de multi nutritionisti o comoara ascunsa a naturii. Sunt sarace in calorii, dar contin nutrienti si antioxidanti naturali, care au grija de sanatatea ta.

Iti prezentam, astazi, lista celor mai importante beneficii pe care ciupercile le aduc in organism:

1. Intaresc sistemul imunitar. Ciupercile repreiznta o sursa importanta de seleniu si de antioxidanti puternici. De asemenea, contin vitamine si minerale, in special B-uri, vitamine necesare bunei functionari neuromusculare si pentru o piele sanatoasa. Nici vitamina D nu lipseste din ciuperci. Aceasta are un rol esential in sanatatea oaselor, ajutand la fixarea calciului in organism. Mai mult, ciupercile sunt bogate in fosfor, component important al membranelor celulare si indispensabil producerii de energie necesara organismului.

2. Previn cancerul. Lecitina si alte proteine unice (beta-glucane printre altele) aflate in ciuperci au capacitatea de a inhiba aparitia unei formatiuni tumorale. Anumite studii au aratat ca femeile care consuma in medie o ciuperca pe zi prezinta de doua ori mai putine riscuri de a contracta un cancer la san, fata de cele care nu mananca deloc.

3. Lupta impotriva obezitatii. 100 grame de ciuperci crude (comestibile) inseamna 30,2 calorii, adica foarte putin. In plus, contin 80- 90 % apa, deci le poti consuma fara teama de ingrasare. Carnea padurii, asa cum a mai fost numita ciuperca, ofera senzatia de satietate, impiedicand rontaitul intre mese.

4. Protejeaza inima. Ciupercile contin seleniu, care are un rolul de a intampina bolile cardiovasculare.

5. Previn diabetul. Avand un indice glicemic scazut, persoanele diabetice pot manca ciuperci fara teama unui efect negativ asupra glucozei din sange.

6. Scad colesterolul. Ciupercile contin un gen de fibre care ajuta la scaderea colesterolului din sange.

7. Asigura o piele si un par sanatos. Ciupercile contin nutrienti esentiali (seleniu, biotina, niacina, riboflavina…), ce ajuta la mentinerea sanatatii pielii si a parului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multe femei adopta diferite diete, mai ales dupa ce trec de 30 ani. Unele masuri de alimentatie...
Painea prajita cu ciuperci este o gustare tipic frantuzeasca, care poate fi savurata in orice moment al...
Salata de sfecla cu ciuperci este o minunatie gastronomica, usor de facut, foarte gustoasa, foarte bogata in...