Cum sa te mentii TANARA. 10 obiceiuri cotidiene care accelereaza procesul de IMBATRANIRE

Cum sa te mentii TANARA. 10 obiceiuri cotidiene care accelereaza procesul de IMBATRANIRE

Te uiti in oglinda si te vezi mai batrana decat ar trebui? Atunci ar fi de dorit sa iei cateva masuri! Nu doar ereditatea e de vina pentru imbatranirea prematura!

Iata o lista de obiceiuri zilnice pe care trebuie sa le elimini pentru a arata mai tanara, fara sa apelezi la botox sau la chirurgie estetica.

1. Dieta cu continut scazut de grasimi. Pentru a preveni aparitia ridurilor, este esential sa consumi acizi grasi omega-3. Astfel, vei mentine o piele supla si neteda. In schimb, o dieta cu un continut scazut de grasimi provoaca imbatranirea prematura a pielii.

2. Sorbitul cu paiul. Poate ti se pare amuzant, dar nu e de gluma! Cand sorbi bauturi cu paiul, strangi buzele, ceea ce, in timp, va determina formarea de linii si riduri in jurul gurii . La fel se intampla si in cazul fumatului. Asadar, incearca sa bei direct din sticla si daca fumezi, ar fi bine sa renunti.

3. Dormi intr-o parte. Obiceiul acesta iti afunda fata in perna. Sa nu te miri de ce s-au inmultit ridurile pe obraji si de pe barbie! Expertii spun ca dormitul pe spate reprezinta pozitia ideala pentru odihna. Pielea fetei nu e afectata peste noapte si te vei trezi proaspata si odihnita.

4. Pozitii nefiresti ale corpului. Pozitiile anormale in care stai deformeaza coloana vertebrala. Prin urmare, muschii si oasele devin foarte tensionate. Asta duce la dureri si oboseala. In timp, deformarile pot deveni permanente.

5. Folosesti protectie solara numai in vacanta. Supraexpunerea la radiatiile ultraviolete este principala cauza a imbatranirii prematura a pielii. Pentru a te proteja de efectele nocive ale soarelui, e important sa porti protectie chiar si cand afara e innorat. Norii nu blocheaza decat 20% din razele UV.

6. Folosesti in exces sistemul de incalzire. Utilizarea excesiva a incalzirii artificiale usuca aerul din interior. Pielea si parul se usuca, la randul lor. Rezultatul? Te vei trezi cu mai multe riduri. Incearca sa pastrezi temperatura casei undeva la 22-24 grade Celsius.

7. Ai eliminat zaharul din alimentatie. Consumat in exces, zaharul e nociv. Cand esti stresata, insa, devine cel mai bun aliat! O prajitura delicioasa iti va readuce zambetul pe buze, chiar daca nu esti intr-un moment prea bun.

8. Te uiti prea mult la tv. Conform unui studiu, pentru fiecare ora petrecuta in fata televizorului, speranta de viata scade cu 22 minute. Expertii recomanda, indiferent daca stai pe canapea sau la birou, sa te ridici pentru o scurta plimbare, la fiecare jumatate de ora.

9. Dormi prea putin. Adultii au nevoie 7-8 ore de somn pe noapte. Odihna insuficienta duce la oboseala cronica si iti scurteaza viata. Daca te simti stoarsa de energie si fara putere de concentrare, culca-te mai devreme decat in mod cotidian!

10. Lipsa de organizare care genereaza stres. Mai multe studii au aratat ca stresul cronic provoaca leziuni grave celulelor, ceea ce accelereaza procesul de imbatranire. Incearca sa fii cat mai organizata. Facand lucrurile la timp, o sa reduci stresul!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Viata trece destul de repede, fie ca ne place sau nu. Tocmai pentru ca nu apucam sa...
Orice om doreste sa traiasca mult si bine. Secretul longevitatii a fost cautat dintotdeauna, de la oameni...
O viata activa si o nutritie sanatoasa in timpul zilei te ajuta sa fii sanatos si sa...