Un ou de prepelita contine 74,6% apa, 13,1% proteine, 11,2% grasimi, si 1,1% minerale, din care 0,5% potasiu, 2,1% fosfor, 3,2% fier, vitamina A, toate vitaminele din grupul B, precum si enzime benefice. Desi e micut, un astfel de ou 15, 8 calorii. Iata lista cu bolile ce pot fi tratate cu ajutorul oului de prepelita. Numarul de oua consumate in stare cruda difera in functie de boala pe care urmeaza sa o tratezi:
1. Astm - 1080 ;
2. SIDA - 1080;
3. Boli mentale - 240;
4. Migrene - 240;
5. Anemie - 240;
6. Proceduri post-chirurgicale - 240;
7. Reglarea tensiunii arteriale - 240;
8. Probleme cardiace - 240;
9. Bronsita - 240;
10. Reducerea colesterolului - 240;
11. Echilibrarea glicemiei - 240;
12. Ateroscleroza - 240;
13. Probleme hepatice - 180;
14. Uniformizarea bronzului pielii - 180;
15. Ulcer stomacal - 120;
16. Reglarea digestiei - 120;
17. Echilibrarea densitatii sangelui - 60;
18. Tumori cerebrale sau intestinale -1080.
Tratament si recomandari
1. Consuma cate trei oua pe zi, in primele trei zile, apoi cate 5.
2. Consuma ouale o singura data, dimineata inainte de micul dejun(pe sotmacul gol). Daca nu poti bea continutul oualor direct din coaja, le poti prepara intr-un cocteil. Poti indulci cocteilul cu miere. Mai poti adauga suc de cirese, coaja de lamaie, vanilie, scortisoara, etc. Important e ca oul de preplita sa fie consumat crud!
3. Terapia poate fi repetata la doua luni de la incheierea primei cure, dar intre cel de-al doilea si cel de-al treilea tratament se recomanda sa iei o pauza de sase luni.
4. Copiii sub zece ani vor consuma cate 4 oua pe zi, cei sub varsta de cinci ani cate 3 oua pe zi, iar copiii sub varsta de doi ani nu pot consuma mai mult de 2 oua pe zi.
5. Ouale de prepelita vor fi pastrate la o temperatura cuprinsa intre 1 si -4 grade C. Acest interval de temperatura prelungeste prospetimea oualelor pana la 60 zile.