De ce este bine sa mancam portocale rosii?

Despre portocalele rosii sicilienii spun ca este important sa le includem in meniul zilnic daca vrem sa tinem doctorul la distanta.

Portocalele rosii din Sicilia sunt cele mai recomandate din trei motive: contin o substanta numita antocian care da culoarea rosie a citricelor, sunt bogate in vitamina C si contin multe fibre benefice pentru organism. In timp ce antocianul din portocale distruge radicalii liberi, dozele ridicate de vitamina C scad riscul de a contacta cancer.

Pentru a demonstra eficienta consumului de portocale rosii, cercetatorii italieni au facut un experiment pe oamenii de varsta a treia pe parcursul a doua luni. De-a lungul proiectului, voluntarilor li s-a dat sa bea zilnic cate o cana de suc stors de portocale rosii. La finalul experimentului s-a constatat o imbunatatire a starii de sanatate in randul persoanelor care au luat parte la experiment.

Printre altele, s-a observat ca portocalele rosii dau energie, regleaza colesterolul si ii determina pe oameni sa se bucure de viata si sa renunte la stilul sedentar.

Daca vrei sa beneficiezi de proprietatile portocalelor rosii, mananca zilnic fructe proaspete sau bea cate o cana de suc de portocale in fiecare zi. Aceste citrice cu efecte uimitoare asupra sanatatii iti mentin tineretea si vigoarea timp indelungat.

Citeste si:

>> Cum pot fi tratate racelile cu lamaie, ghimbir si miere

>> Sucul de afine: 6 beneficii esentiale pentru sanatate

>> Afla care sunt bolile de care te fereste sucul de cartofi dulci