Fructe de sezon. Kaki, antioxidant natural

Kaki(persimona, piersica japoneza) este un fruct exotic originar din Asia, care se afla in plin sezon, deci il gasesti cu usurinta in hipermarket-uri, in perioada iernii. Nu e greu de recunoscut: seamana cu o rosie, are gust intre ananas si piersica. Poate fi consumat in stare naturala sau in salate si cocktail-uri.

Probabil ca te intrebi de ce ar trebui sa consumi kaki. Raspunsul e simplu: gustul special si calitatile sale nutritionale:

- este unul dintre fructele cu cel mai bogat continut nutritional ce include vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P si vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu si cantitati mici de fier si zinc.

De ce este bine sa mancam portocale rosii

- ca o comparatie, kaki este mai bogat in potasiu decat banana si contine de doua ori mai multe fibre decat merele.

- contine carbohidrati de calitate si la fel de multi antioxidanti precum ceaiul verde.

- mai contine acizi organici, taninuri, proteine si betacaroten.

In Romania, kaki se vinde la bucata. Pretul unui fruct variaza intre 1,5-2 lei.