Fructe si legume pe care ar trebui sa le consumi cu coaja

Fructe si legume pe care ar trebui sa le consumi cu coaja

Fructele si legumele nu ar trebui sa lipseasca din dieta unui om sanatos! Consumam , insa, intotdeauna, aceste alimente asa cum trebuie? E o intrebare pe care, probabil, nu ti-ai pus-o. Pentru ca da: unele fructe si legume isi pierd din nutrienti prin decojire!

Legume si fructe pe care nu ar trebui sa le decojesti:

Castravete. Aceasta leguma plina de apa este curatata de majoritatea oamenilor. Nu e un obicei tocmai sanatos, doearece coaja de castravete contine antioxidanti ce stimuleaza sistemul imunitar si lupta impotriva radicalilor liberi si a fibrelor care previn constipatia. Cu exceptia cazurilor in care castravetele are coaja amara(se intampla cand vrejul a fost calcat sau cand planta a suferit de seceta), nu ar trebui sa o elimini atunci cand consumi castravretele!

Cartof. Cartoful, mai ales cel nou, ar trebui consumat cu coaja! Spala-l bine si nu il decoji! Daca o faci, vei pierde pana la 20% din vitamina D si mineralele pe care acesta in contine!

Vanata. Coaja acestei legume contine nasunin, un fitonutrient puternic antioxidant ce ajuta la regenerarea celulara.

Morcov. Morcovul nu trebuie curata, ci doar spalat bine de tot! Coaja acestei radacinoase e plina de substante nutritive, cum ar fi vitamina C.

Mar. Unele persoane curata coaja marului, pe motiv ca e greu de digerat. Nu ar trebui sa faci un obicei din asta! Coaja marului contine fibre, quercitrin, vitamina C si substante nutritive anticancerigene.

Cartof dulce. E un cartof mai scump, dar foarte sanatos, mai ales daca il consumi cu coaja! Este, pana la urma, o coaja subtirica, destul de usor de digerat. Coaja cartofului dulce contine potasiu, beta-caroten si vitamina C.

Citeste si: Cum sa mananci sanatos. Oricine isi poate permite

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti un mic producator de fructe si legume? Daca da, probabil iti castigi existenta din aceasta activitate....
Fructele si legumele sunt alimente importante in cadrul multor diete. Nu toate, insa. Anumite fructe si legume...
Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor...