Igiena ta e impecabila, dar tot emani un miros neplacut? Alimentatia e de vina

Igiena ta e impecabila, dar tot emani un miros neplacut? Alimentatia e de vina

Mirosul reprezinta unul dintre principalele simturi pe care le avem. Se spune ca putem alege chiar partenerul/a de viata dupa miros. De asemenea, produsele pe care le consumam pot influenta mirosul corpului nostru. Astazi, iti aratam ce produse cauzeaza un miros neplacut al pielii. Chiar suntem ceea ce mancam!

Alimente care influenteaza in mod negativ mirosul pielii:

Rosii. Charles Stewart, un om de stiinta britanic , a demonstrat ca un miros neplacut al corpului poate fi legat de consumul de rosii. Mirosul de transpiratie e asemantor cu cel ai uleiului din tulpina de rosii!Practic, mirosul de transpiratie este influentat de terpena(clasa de hidrocarburi naturale lichide) si carotenoizi din rosii. Cercetarile stiintifice au dovedit legatura dintre cantitatea de rosii si alte produse terpenice pe care le consumam si intensificarea mirosului de transpiratie.

Produse lactate. In mod surprinzator, asiaticii din sud-est si aproape toti nativii americani sunt intoleranti la lacatoza. Aceste persoane au o cantitate mica de enzima digestiva numita lactaza(enzima care transforma lactoza in glucoza si galactoza). Alte persoane din intreaga lume pot avea, de asemenea, un nivel scazut al acestei enzime, ceea ce duce la productia anormala de gaze, distensie abdominala si flatulenta. In unele cazuri, tulburarile metabolice duc la transpiratie care miroase a varza murata. Daca organismul nu poate digera leucina, izoleucina si valina , fluidele biologice umane miros precum siropul de artar. Daca nu ai niciunul dintre simptomele de mai sus , pori consuma lactate fara probleme.

Peste. Pestele contine cantitati anormal de mari de vitamina A . Totusi, unele tipuri de peste, cum ar fi pastravul si tonul, cotin multa colina (vitamina B4) . Aceasta adauga un miros de peste mirosului natural al corpului. Persoanele cu o concentratie mare de colina sunt vulnerabile la sindromul mirosului de peste stricat(trimetilaminuria), o afectiune ce se vindeca printr-o dieta speciala si un tratament medical.

Varza. Broccoli, conopida si varza contin multi agenti de intarziere a oxidarii. In acelasi timp, contin si mult sulf, ceea ce poate duce la un miros neplacut al pielii. Sulful persista si produce flatulenta. Nu trebuie sa renunti la consumul de varza, ci doar sa mananci echilibrat.

Durian. Durianul este un fruct exotic cultivat in Asia de Sud-Est . Are un gust minunat , dar un miros ingrozitor. Acesta miroase a peste putred si balega. In schimb, substanta cremoasa din interior este foarte gustoasa. Fructul reprezinta, de asemenea, o sursa excelenta de vitamine, minerale, sulf si aminoacizi. E suficient sa atingi durianul , pentru ca mirosul sa persiste cateva zile pe maini! De aceea, in tarile in care este comun( Thailanda, Singapore etc), durianul este interzis de la consumul in locuri publice.

Cereale. Cerealele, nucile si granola sunt utile pentru sistemul digestiv si contin o multime de elemente sanatoase. Din pacate, stimuleaza productia de gaze (metan, hidrogen si dioxid de carbon). Daca esti un fan al cerealelor , ar trebui sa bei mai multa apa. Aceasta reduce efectul negativ al acestor produse bogate in fibre.

Chili, usturoi, ceapa. Usturoiul, ceapa si ardeiul iute acumuleaza substante care sunt apoi descarcate de plamani si transpiratie, facand ca pielea sa emane urat. Mirosul neplacut poate persista ore bune!

Sparanghel. Sparanghelul este un produs cu continut scazut de calorii (30 calorii pentru aproximativ 200 grame), fiind folosit mai ales de persoanele care vor sa slabeasca. Sparanghelul contine saponina(substanta de origine vegetala) si cumarina(produs cristalin cu miros de fan proaspat) . Prima este bun, daca suferi de scleroza sau ulcer peptic. Cumarina sustine sistemul vascular. Sparanghelul este, de asemenea, un antioxidant natural si un afrodisiac. Totusi, sparanghelul schimba mirosul transpiratiei si al urinei si produce metantiol , un stimulator de gaze digestive.

Carnea rosie. Carnea rosie contine o multime de vitamine, fier, fosfor, zinc si creatina . Pe de alta parte, e foarte greu de digerat. Netransformata la timp, carnea rosie incepe sa putrezeasca, influentand negativ mirosul corporal. Nu manca, asadar, astfel de carne de mai mult de doua ori pe saptamana!

Alcool. O persoana aflata in stare de ebrietate emana mirosuri neplacute. Se intampla deoarece ficatul nu proceseaza intreaga cantitate de alcool. Astfel, alcoolul este transmis prin sistemul circulator al sangelui catre plamani. Asa apare respiratia urat mirositoare, tipica betivului. In plus, deoarece corpul nostru crede ca alcoolul este o toxina, acesta recicleaza substanta in acid acetic inofensiv , care este apoi indepartat prin porii pielii cu un miros puternic.

Ridichi. Leguma in sine are un miros puternic. Desi medicina foloseste in mod activ ridichile, acestea inca influenteaza negativ mirosul din cavitatea bucala. Acesta poate persista cateva ore. Ridichea fiarta nu este atat de agresiva la capitolul miros, dar isi pierde din calitati.

Ceai negru si cafea. Aceste doua bauturi maresc aciditatea stomacului si usuca gura. Daca nu ai suficienta saliva, cresterea bacteriana din cavitatea bucala este mai rapida. Astfel, se instaleaza un miros neplacut in gura. De asemenea, ambele bauturi afecteaza sistemul nervos central si stimuleaza transpiratia. E mai bine, asadar, sa bei ceaiuri pe baza de plante sau ceai verde. Nu afecteaza SNC-ul si au rolul de a calma.

Curry, chimion si chimen. Majoritatea condimentelor si ierburilor influenteaza temperatura corpului. Curry si chimenul produc un miros neplacut la nivelul pielii, iar chimionul face ca mirosul de urina sa fie mai puternic. Daca esti mare consumator de condimente, ar fi bine sa incerci unele mai putin agresive, precum ghimbirul sau cardamonul.

Mazare. Mazarea ete unul dintre produsele care produce flatulenta. Proteinele din mazare sunt greu digerate. O parte dintre ele migreaza direct in intestine, crescand cantitatea de gaz. Nu scoate, totusi, mazarea din dieta! E bogata in vitaminele B, B2, PP, A si C, continand sifier, fluor si acid citric . Pentru a neutraliza efectul negativ al mazarei, e suficient sa o inmoi in apa timp de 8 ore, inainte de a o prepara. Procedeaza asemanator si cu fasolea. Las-o in apa cateva ore. Schimba si apa de fierbe de 2 ori!

Tutun. Mirosul emanat de un fumator este puternic si greu de suportat.Nicotina si alte elemente sunt absorbite in sange prin plamani, schimband mirosul la nivelul pielii. De asemenea, fumatul distruge dantura si agraveaza mirosul transpiratiei. Consumul de tutun modifica procesele fiziologice naturale , astfel incat fumatorii transpira mai mult decat nefumatorii.

Citeste si: Afla cum sa eviti mirosul neplacut al picioarelor

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Apa de colonie este frecvent intalnita in baile oamenilor, alaturi de pasta de dinti. Cu toate ca...
Cainii care miros neplacut nu sunt agreati de nimeni si acest lucru ii face pe multi oameni...
Iata cateva metode prin care puteti evita mirosul neplacut al picioarelor: Curatarea picioarelorCuratati-va picioarele cu...