Smochinele - beneficii nebanuite pentru organism

Smochinele - beneficii nebanuite pentru organism

Smochinele satisfac si cele mai rafinate gusturi. Se gasesc cu usurinta in hipermarketuri si nu sunt foarte scumpe, avand in vedere zona exotica din care provin. Pretul unui kilogram variaza intre 50 si 60 lei. Insa o asemenea cantitate iti ajunge suficient cat sa merite efortul financiar! O mana de smochine deshidratate, mancate pe zi, iti asigura aportul necesar de fibre, minerale si un nivel normal al tensiunii arteriale.

Beneficiile consumului de smochine:

- ajuta la buna functionare a inimii prin aportul de magneziu si de potasiu. Aceasta combinatie de minerale fluidizeaza sangele si mentine tensiunea arteriala in limite normale. De asemenea, ajuta organismul sa asimileze corect calciul, fara ca acesta sa se depuna pe peretii vaselor de sange.

- previn afectiunile osoase. Calciul si magneziul imbunatatesc densitatea osaselor si scad riscul de boli precum osteoporoza. Mai mult, smochinel contin si vitamina K, in prezenta caruia calciul este absorbit si folosit de organism pentru sustinerea sanatatii oaselor.

- mentin o vedere sanatoasa. Smochinele contin o mare cantitate de antioxidanti de tipul fenolilor. Acestia sunt un prieten de nadejde pentru ochii tai.

- sursa de fier - consuma smochine zilnic si anemia nu se mai atinge de tine. Smochinele contin si fibre solubile esentiale pentru o digestie usoara si pentru mentinerea senzatiei de satietate. Fibrelor solubile obtinute din smochine reduc, de asemenea, glicemia si alunga simptomele sindromului de colon iritabil.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti prezentam, astazi, o reteta aparte. Vorbim despre salata cu pui, smochine si mozzarella; o salata gourmet...
Dulceata de smochine este foarte gustoasa si destul de simplu de preparat. Urmeaza reteta de mai jos. ...
Smochinele in cafea reprezinta un deliciu gastronomic. Se prepara relativ usor si se consuma, de obicei, dupa...