Afla cum se imbaiaza cateii

Afla cum se imbaiaza cateii

Imbaierea cateilor nu este un lucru foarte dificil, insa necesita anumite pregatiri.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

1

Pregatirea cateilor si a cazii

Este important de stiut cand trebuie imbaiati cateii. Acest lucru trebuie facut o data pe luna, deoarece baile frecvente le usuca pielea, cauzand iritatii si pierderea parului. De asemenea trebuie sa stiti ca la prima baie cateii pot fi destul de speriati, asadar este indicat sa ii spalati cu atentie.

Pregatirea baii implica si zona din jurul acesteia, unde este indicat sa aplicati niste pungi de plastic, pentru a impiedica ca intreaga incapere sa se umple de apa. Cateii mici pot fi imbaiati in chiuveta sau intr-o cadita de plastic. Apa trebuie sa fie calduta si nu trebuie sa umple cada.

Alegeti un sampon special pentru catei. Acesta nu trebuie doar sa fie placut mirositor, ci sa aiba si proprietati de hidratare a pielii si sa ofere stralucire blanii. Este interzis sa folosoti sampon pentru oameni, deoarece pielea cateilor poate deveni iritata si se poate coji. Pentru catei cu par lung este indicat sa folositi, de asemenea, un balsam special.

Purtati haine de casa atunci cand va imbaiati catelul, deoarece va veti stropi din cap pana in picioare.

Pieptanati-va catelul inainte de baie, pentru a indeparta excesul de murdarie din blana si pentru ca blana sa poata fie mai usor pieptanata dupa baie.

2

Imbaierea cateilor

Puneti catelul, cu grija, in vana. Tineti-l bine.

Umeziti blana catelului, de la cap, spre coada si aplicati samponul, in aceeasi ordine. Spalati bine catelul din cap pana in picioare.

Clatiti catelul cu apa curata.

Uscati catelul, cu ajutorul unui prosop moale. Evitati folosirea uscatorului de par, deoarece acesta se poate speria.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lucerna ar trebui sa fie un furaj de baza in gospodaria oricarui crescator de animale; cu atat...
La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a...