Cum poti stabili o buna relatie cu orice fel de animale?

Cum poti stabili o buna relatie cu orice fel de animale?

Pentru a stabili o relatie cu animalele este indicat sa stii cum sa interactionezi cu ele.

Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand vrei cu adevarat sa ai o buna relatie cu un animal:

1

Observati trasaturile caracteriale ale animalelor. Acest lucru este foarte important in cazul multora dintre ele, deoarece fiecare specie are particularitatile, preferintele si stilurile specifice, raspunzand diferit la comenzi si in fata dovezilor de afectiune din partea stapanilor.

2

Nu va asteptati ca animalele sa va raspunda prin vorbe, deoarece acest lucru este imposibil. Invatati, asadar, sa intelegeti ce vor sa va spuna prin miscari.

3

Pastrati-va calmul si comunicati cu animalele, ca si cum v-ar intelege ce le spuneti (deoarece, intr-un fel, chiar pot), atunci cand trebuie sa le duceti la veterinar sau sa le dati medicamente. Animalele pot simti daca stapanii sunt nervosi sau speriati si preiau starile de spirit ale acestora.

4

Fiti constanti cu semnalele de identificare si dati-le recompense animalelor. Acest lucru implica unele cuvinte si fraze cheie, precum si unele gesturi.

5

Invatati-va animalele de companie ca exista unele limite, pe care nu le pot incalca, cum ar fi acela ca locul lor este in curte si nu in casa (care este teritoriul stapanilor) sau faptul ca nu pot musca, nici macar in joaca.

6

Asigurati-va ca animalele de companie fac suficienta miscare, deoarece, daca tineti un caine, de exemplu, in casa, pentru mai mult timp, acesta va deveni nervos si va distruge tot, deoarece ii vor lipsi plimbarile in aer liber.

7

Nu va fie frica de niciun fel de animale, chiar daca v-au incalcat teritoriul. Este important sa faceti contact vizual cu ele, sa nu le atingeti si sa le permiteti sa va miroasa, pentru a va descoperi.

8

Disciplinati animalele de companie si aratati-le ca detineti controlul. Oferiti-le, totodata, recompense, cand dau dovada de afectiune si permiteti-le sa faca parte din familie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In orice relatie, oricat de stabila si de fericita ar fi, apar la un moment dat mici...
Ai iesit cu un tip, te-ai distrat grozav si vrei sa-l vezi din nou? Speri ca se...
Relatiile la distanta sunt la mare cautare in societatea moderna, fiind determinate de globalizare, de comunicarea virtuala...