Cum se cresc pestii inger

Cum se cresc pestii inger

Pestii inger sunt preferati de crescatori, deoarece au un aspect unic, datorita corpului triunghiular, dungilor indraznete si inotatoarelor lungi.

Iata cum se cresc acest tip de pesti:  

1. Creati un mediu propice in acvariu:
Cumparati un acvariu mare, de aproximatic 75 de litri, deoarece pestii inger au nevoie de suficient spatiu pentru a se putea inmulti.

Testati pH-ul apei din acvariu. In habitatul natural pestii inger traiesc in apa putin acida, asadar valoarea pH-ului din acvariu trebuie sa fie cuprinsa intre 4.7 si 8.7, pH-ul ideal fiind de 6.5-6.9. Daca pH-ul apei din acvariu este potrivit, pestii inger se vor inmulti fara probleme.

Potriviti temperatura apei din acvariu, cea ideala fiind cuprinsa intre 22° si 27° C.

Puneti un filtru in acvariu, care insa sa nu aiba un flux prea mare, deoarece pestii inger pot fi absorbiti de acesta. Este indicat sa folositi un filtru cu burete, unul cu pietris sau ambele, pentru a crea un mediu propice pentru inmultirea pestilor inger.

Hraniti pestii inger in mod corespunzator, de 2-3 ori pe zi, deoarece acestia sunt foarte pretentiosi cand vine vorba de mancare. Aveti grija sa nu ii hraniti in mod excesiv.

2. Creati conditii propice inmultirii:
Determinati sexul pestilor, pentru a izola o pereche pentru inmultire. Pestii inger masculi au tuburile branhiilor mici, ascutite si aproape triunghiulare, iar femelele au tuburile mai mari, patrate, de forma unei radiere de la capatul unui creion.

Puteti cumpara direct o pereche de pesti inger, pentru imperechere, daca nu puteti determina sexul pestilor pe care ii aveti deja si nu sunteti siguri ca puteti gasi un mascul si o femela viabili pentru inmultire.

Daca aveti mai multi pesti inger in acvariu, asteptati ca femelele si masculii sa se imperecheze de la sine, proces ce poate dura intre 6 si 7 luni sau chiar mai mult. Urmariti perechile cateva zile, pentru a va asigura ca sunt viabile pentru inmultire.

Izolati perechile intr-un acvariu separat, pentru inmultire. Aveti grija ca pH-ul si temperatura apei sa fie aceleasi cu cele din acvariul din care au fost scoase. Trebuie sa stiti ca pestii inger procreeaza mai bine daca sunt lasati in pace.

3. Asteptati ca pestii inger sa se inmulteasca:  
Uneori perechile de pesti inger se inmultesc mai repede, alteori necesita un ragaz de cateva zile, dupa ce au fost mutate in acvariul special.

Daca perechile nu resusesc sa procreeze, schimbati partenerii intre ei, deoarece nu sunt compatibili pentru inmultire.

Lasati pestii inger sa-si ingrijeasca puietul, fara a-i deranja prea mult, deoarece daca sunt stresati prea tare acest tip de pesti isi mananca progeniturile.

La nevoie, cresteti artificial puietul. Transferati-l intr-un acvariu de 4 litri, bine oxigenat. Tratati apa filtrata 100% cu fungicid si substante antibacteriene.

Asteptati 60 de ore, ca puietul sa se dezvolte la 26 de grade Celsius. In aceasta etapa, pestii nu au nevoie de hrana. Dupa 5 zile, vor putea inota singuri si puteti sa ii hraniti cu creveti macinati. Dupa ce pestisorii incep sa inoate este indicat sa-i mutati intr-un acvariu mediu, de pana la 37 de litri.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pestele este al treilea cel mai popular animal de companie, dupa caine si pisica. Daca ai un...
Ciclul de hidrogen este procesul care descompune resturile toxice de nitrogen din acvariu in compusi mai putin...
Daca doriti sa curatati un acvariu, trebuie mai intai sa il goliti. Iata cateva sfaturi in acest...