Cum sa incurajezi o catea sa-si hraneasca puii

Cum sa incurajezi o catea sa-si hraneasca puii

Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa fii atent la modul cum mama isi hraneste puii si sa ii acorzi toata atentia si conditiile pentru ca hranirea sa fie facuta cum trebuie. Nu e asa de dificil! Ai nevoie de putina rabdare, de ceva timp si de un spatiu propice.

Cum sa incurajezi o catea sa-si hraneasca puii:

1. Ofera-i spatiul potrivit. Cateaua si puii ei au nevoie deun loc curat, cald si linistit pentru alaptare. Mentine temperatura constanta in camera in care tii cateii. Culcusul trebuie sa fie moale si cat mai confortabil. Daca ai posibilitatea, ofera-le un spatiu separat in casa, despartit de o usa/ poarta.

2. Nu o separa de puii ei. Este esential sa nu separi proaspata mamica de puii ei. Aceasta ar trebui sa fie alaturi de catei in orice moment pentru a incuraja obiceiurile de hranire adecvate si pentru a se asigura ca puii se hranesc adecvat. Ofera-i catelei timp departe de pui doar pentru a-si face nevoile.

3. Ofera-i lichide calde. Uneori, o catea nu are suficient lapte. Iar daca nu se hidrateaza cum trebuie problema devine si mai delicata. Pentru a evita o astfel de situatie, ofe-rai mamicii apa calduta. In plus, poti sa o hranesti si cu ceva supa usor sarata. Sarea din hrana ii va creste senzatia de sete si astfel va consuma suficienta apa.

4. Asista manual alaptarea. Cateaua nu pare capabila sa hraneasca puii ca la carte? Incrajeaz-o asezandu-i catelusii la tate. Acestia vor suge negresit, iar ea se va invata rapid cu senzatia din timpul alaptarii.

5. Consulta un veterinar. In cazul in care cateaua respinge puii de la tata, e cazul sa ceri sfatul veterinarului! Acesta va identifica rapid cauza comportamentala a catelei si va gasi solutia de hranire pentru pui.

6. Asigura-te ca puii sug la fiecare doua ore in prima saptamana. Pentru ca puii nou-nascuti sa primeasca o hrana adecvata, acestia ar trebui sa suga aproximativ o data la 120 minute. Monitorizeaza, asadar, alaptarea. Totusi, fii atent/a sa nu te apropii prea mult de catea. Ea se poate manifesta defensiv si protector.

7. Ia masuri in cazul in care puii plang in mod constant. Daca se intampla asta, cel mai probabil cateii nu primesc suficienta hrana. Fii cu ochii pe puii care plang in mod constant, deoarece ar putea fi un semn ca nu primesc suficient lapte si s-ar putea sa fie nevoie sa suplimentezi hranirea cu biberonul.

8. Atentie la cresterea in greutate! Cateii ar trebui sa castige rapid in greutate. Puii ar trebui sa isi dubleze greutatea in fiecare saptamana. Daca micutii nu se ingrasa, ar putea fi un semn ca nu consuma suficient lapte de la mama lor. In acest caz, hranirea artificiala, cu biberonul, este solutia.

9. Ofera catelei multa hrana specializata. Este esential ca o catea cu pui sa primeasca suficienta hrana in perioada de alaptare. O catea cu pui are nevoie de mai multe calorii decat in perioada obsinuita(cand nu e mama). Prin urmare, citeste cu atentie eticheta de pe hrana destinata catelei. Aceasta ar trebui sa includa portii recomandate pentru o mamica. Pentru a fi sigur ca se hraneste corespunzator, poti chiar sa-i lasi un bol cu mancare in apropiere. De asemenea, e indicat sa oferi catelei hrana usor digerabila, de inalta calitate, care este formulata special. Hrana ar trebui sa contina cel putin 17% grasimi alimentare, cel putin 29% proteine si mai putin de 5% fibre alimentare. Aceasta dieta va sprijini productia de lapte, optimizand experienta de alaptare.

Citeste si: Cum poti afla daca un caine este sanatos si fericit

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a...
Lhasa Apso este o rasa de caine de mici dimensiuni cu originea in regiunea Lhasa din Tibet....
Orice caine intra intotdeauna in alerta atunci cand cineva nou ajunge in preajma sa. Totusi, uneori, incepe...