Cum se antreneaza cainii de talie mare

Cum se antreneaza cainii de talie mare

Cainii de talie mare sunt mai greu de dresat decat cei de talie mijlocie si mica, deoarece oamenii nu se pot impune la fel de usor.

Daca incepeti sa va dresati cainele de mic, va va fi mai usor sa-l stapaniti atunci cand va creste.

Iata cum se antreneaza cainii de talie mare:

Incepeti dresajul cand cainele este pui. Nu numai ca va fi mai docil, insa cand va creste se va vedea mic in comparatie cu stapanul. Intimidati catelusul cu inaltimea si tonul vocii, atunci cand ii dati comenzile, pentru ca dresajul sa fie de succes.

Dezobisnuiti-va catelul de anumite obiceiuri care vor constitui o problema atunci cand va creste. Catelusii trebuie sa invete sa nu sara pe oameni, sa nu roada anumite obiecte, sa nu zgarie mobila, sa nu se urce pe mese si sa nu isi apese greutatea pe diferite obiecte. Este foarte important sa va obisnuiti cainele de mic sa-si faca nevoile afara, pentru a nu avea probleme mai tarziu. Nu in ultimul rand stabiliti anumite ritualuri neplacute pentru caine, cum ar fi imbaierea, inca de timpuriu, pentru ca atunci cand va creste sa tolereze acest lucru, chiar daca ii displace.

Familiarizati-va catelusul cu alti caini. Daca se imprieteneste de mic cu caini de diferite talii, ii va fi mai usor sa faca acest lucru atunci cand va creste. Astfel veti putea evita bataile cu alti caini, ce pot fi destul de periculoase.

Daca cainele ramane agresiv, in ciuda dresajului, luati in calcul varianta castrarii.

Demonstrati-i cainelui ca ii sunteti superiori. Chiar daca cainele tinde sa devina agresiv, acesta va raspunde la semne care va reflecta superioritatea asupra lui. Stabiliti un contact vizual direct cu patrupedul atunci cand ii dati comenzile pe un ton grav.

Miscati-va natural si nu ezitati sa va disciplinati cainele atunci cand se comporta necorespunzator. Fiti consecventi cand vine vorba de comenzi, comportament si disciplina, pentru ca acesta sa nu va puna la indoiala autoritatea. Unii caini ar face orice ca stapanii sa le arate afectiune, asadar este indicat sa dati dovada de aceasta cand se comporta corespunzator si sa-i privati de afectiune atunci cand nu fac ceea ce trebuie. Aplicand aceasta metoda cainele nu va mai repeta aceleasi greseli.

Este indicat sa alegeti un caine de talie mare, dintr-o rasa care are un comportament corespunzator. Cainii mari cu tendinte agresive pot face mult rau, daca stapanii nu ii supravegheaza corespunzator. Daca aveti copii sau animale de companie mici este indicat sa optati pentru un Labrador, care este foarte prietenos si atent atat cu oamenii, cat si cu alte animale.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un caine care stie sa inchida usa poate fi foarte folositor, mai ales daca sunteti comozi sau...
Cand vine vorba de dresajul cainilor, adesea, cele mai simple actiuni produc cele mai bune rezultate. In...
Invatarea unui caine sa dea laba inseamna mai mult decat dresarea acestuia sa raspunda la o comanda. ...