Cum sa cresti un...lup. Povestea emotionanta a lui Seryi, lupul domestic

Cum sa cresti un...lup. Povestea emotionanta a lui Seryi, lupul domestic

Oamenii au avut si inca au multe prejudecati legate de lupi. Cei mai multi percep aceste creaturi minunate doar ca pe niste pradatori nemilosi, vesnic amenintatori. In realitate, aceste stereotipuri se pot demonta. Iata povestea senzationala a unei familii ruse care a transformat un lup intr-un animal de companie.

 

Faceti cunostinta cu Ivan si Seryi. Pe 8 mai 2017, fermierii din regiunea Astrakhan au gasit un barlog in care se aflau pui de lup. 5 din cei 6 pui gasiti in ascunzatoare nu au supravietuit. Doar unul a scapat si asta datorita unui maseur din zona pe nume Ivan. Acesta a cumparat puiul de lup de la fermieri. I-a pus numele Seryi, care in rusa inseamna Gri.

seryi 1

Primeste ajutor de la fiica sa. Familia lui Ivana a ramas o vreme in Astrakhan. Azi, insa, locuiesc in Volgograd. Fiica lui Ivan, Alexandra, are 19 ani si este dresor de caini. Fata isi ajuta tatal sa aiba grija de Seryi.

seryi 2seryi 4

Nu e usor sa cresti un lup. Seryi a fost luat la 4 saptamani de catre Ivan. Acum, are 2 ani si jumatate, 70 cm inaltime si cantareste aproximativ 45 kilograme. Ivan spune ca lupul are nevoie de multa plimbare, indiferent de vremea de afara. Nu poti pacali un lup de doua ori, dar il poti convinge, pentru a avea un moment de odihna, mai spune barbatul.

seryi 5

Seryi se comporta aproape ca orice alt caine. Desi lupii sunt considerati animale salbatice si feroce, Ivan spune ca animalul sau de companie se comporta precum un caine. Deseori este speriat de drumurile aglomerate sau de locurile straine. Ivan nu permite oamenilor necunoscuti sa faca poze cu Seryi pentru ca il sperie si poate deveni imprevizibil. Animalul este plimbat zilnic pe strazi cu lesa, dar fara botnita.

seryi 6

Lupii sunt animale prietenoase. Ivan avea caini in gospodarie, inainte de Seryi. Asadar, lupul isi cunoaste statutul social, respectand membrii mai vechi ai haitei. Ca orice alt caine, Seryi musca daca este sacait sau stresat. Cand e scos la plimbare, lupul se intelege de minune cu cainii de dimensiunea sa si ii ignora pe cei de dimensiuni mai mici.

seryi 7

Ivan este liderul haitei. Seryi se intelege bine cu Alexandra, dar doar Ivan ii poate da comenzi lui Seryi. De asemenea, el e singurul care ii poate administra medicamente.

Hrana. Seryi consuma aproximativ 1,2 kg de carne pe zi. Din cand in cand, I se ofera si fursecuri, nuci si miere, pentru suplimentarea dietei.

Lupii sunt animale curioase si inteligente. Ivan spune ca Seryi are grija de ceilalti caini ai sai. L-a antrenat chiar si pe Seryi sa deschida ferestrele si sa porneasca intrerupatoarele de lumina.

seryi 8

Cum sa cresti un lup. Sfaturi de la Ivan. Nu creste un lup decat daca nu ai ce face! E primul sfat al lui Ivan. Asta deoarece sunt animale foarte exigente, care necesita mult timp, rabdare si energie. Daca, totusi, din varii motive, cresti un lup, nu uita ca acesta are nevoie de multa atentie. Hraneste-l personal, dormi cu el si plimba-l mult in fiecare zi! De asemenea, asigura-i un spatiu larg, dar care sa nu puna in pericol alte persoane.

Citeste si:  Cum se dreseaza corect un caine

Etichete: lup, lup domestic, seryi, lupi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lucerna ar trebui sa fie un furaj de baza in gospodaria oricarui crescator de animale; cu atat...
La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a...