Afla cum se fac coltunasii cu carne prajiti

Coltunasii cu carne se pot prepara fierti, la cuptor dar se pot gati si prajiti in aluat de taitei, asa cum vedem din aceasta reteta.

Ingrediente:

- o ceasca de caimac,
- 2 oua,
- o lingura de rom,
- faina,
- sare.

Pentru umplutura:

- 250 grame carne,
- o lingura untura,
- o ceapa,
- un ou,
- sare, piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Se face un aluat mai indesat cu caimac, oua, o lingura de rom, sare si faina cat se cere. ##END STEP##

##STEP##

Se intinde o foaie ca de taitei, se taie patrate de 6-7 cm si se umplu cu o tocatura de carne pregatita ca pentru coltunasi fierti. ##END STEP##

##STEP##

Se trece prin masina carnea cruda sau rasol fiert si se prajeste in untura cu o ceapa coapta in cuptor si taiata marunt. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna cate putina apa ca sa nu se usuce carnea prea tare. ##END STEP##

##STEP##

Se da la o parte, se amesteca cu un ou si dupa ce s-a racorit. Se indoaie patratele in colt, astfel incat sa formeze triunghiuri si se lipsesc bine pe margini. ##END STEP##

##STEP##

Se rumenesc in grasime clocotita. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc fierbinti, dar sunt buni si reci.