Afla cum se fac crochetele de carne

Crochetele de carne sunt un aperitiv usor de preparat, care se pot servi inclusiv la o masa festiva, in loc de clasicele chiftelute.

Ingrediente:

- 300 grame carne fiarta (sau fripta),
- o ceapa mica,
- 1/2 lingura de unt,
- 2 linguri de faina,
-  2 cesti zeama de carne (sau apa),
- 2 oua,
- sare, piper,
- o lingura de pesmet,
- 50 g untura.

Mod de preparare:

##STEP##

Carnea fiarta, ramasa de la rasol, se da prin masina. ##END STEP##

##STEP##

Se prajeste apoi cu o lingura de unt si cu o ceapa taiata marunt. ##END STEP##

##STEP##

Separat, din ½ lingura de unt, o lingura de faina si doua cesti zeama de came, se face un sos de faina ceva mai gros. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca cu carnea, se adauga doua galbenusuri si un praf de piper. ##END STEP##

##STEP##

Cantitatea de sos trebuie potrivita atat, cat sa lege carnea, nu mai mult, altfel crochetele devin cleioase, fara fragezime. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa se raceasca. Pe un fund de lemn se pregateste pesmetul. ##END STEP##

##STEP##

Se iau cu lingura cantitati egale din compozitie, se dau prin faina, se formeaza crochete de aceeasi marime, se lasa pe fund. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca albusul ramas, fara sa fie batut spuma, cu un praf de sare. ##END STEP##

##STEP##

Se dau crochetele prin acest amestec, apoi prin pesmet si se prajesc in untura fierbinte, la fel pe toate partile. ##END STEP##

Se servesc ca garnitura la legume.